Una vintena de persones participen de la neteja del delta del riu Foix i les seves platges

6 de juny de 2016


La jornada realitzada dissabte passat per l'ONG SEO Birdlife va servir per recollir 16 quilos de brossa a la zona de la platja, mentre que al fons marí pràcticament no es va trobar brutícia

Una vintena de persones i 4 submarinistes van participar dissabte de la jornada de neteja del delta del riu Foix i les seves platges i de la neteja que es va fer del fons marí. La iniciativa organitzada per l’Ong SEO Birdlife es va realitzar al matí en una jornada de quasi tres hores que va arrencar a les 10 i fins a dos quarts d’una del migdia. El temps va respectar la jornada, i el grup de 18 persones participants van pentinar la zona de l’espigó i la zona de la desembocadura del delta traient tota la brossa que hi havia acumulada. Jordi Prieto de l’ONG SEO Birdlife ha fet balanç de la jornada de neteja en la que es van recollir 16 quilos de brossa a la zona de la platja, mentre que al fons marí pràcticament no es va trobar brutícia. 

 

Per a l’ong SEO Birdlife és important treballar en un pla d’usos per a la desembocadura del riu Foix. En aquest sentit, per l'ong l'eliminació de la zona de pícnic ja ha suposat guanyar amb el respecte als valors de l’espai. Ara però cal redactar un pla d’usos que vetlli per l’entorn. En aquest sentit, són conscients que el problema de la costa és que està molt urbanitzada i queden pocs espais naturals on la fauna pugui tenir refugi.

 

Per a Jordi Prieto una zona com la de la desembocadura, que està protegida per xarxa 2000, està bé que es pugui gestionar mantenint els valors per la qual es va declarar. Segons ha dit Jordi Prieto, es tracta d’un espai petit que seria ideal que fos una zona poc freqüentada, però  és conscient que això és difícil.  Cal trobar uns usos apropiats perquè sigui un espai el més verge possible, i que la gent el visiti sense destorbar la fauna que hi habita, ha afegit Prieto.

 

SEO Birdlif és una ong de conservació de la natura, que fa servir els ocells com a indicadors del seu estat. La seva feina té  3 grans eixos, que passen pel seguiment de les poblacions dels ocells. Per la realització de tasques de conservació dels entors naturals, en col·laboració amb les administracions, proposant millores o fent arribant les queixes oportunes si les coses no es fan bé. Finalment, també treballen temes de divulgació i educació ambiental.

 

Entrevista a Jordi Prieto de l'ONG SEO Birdlife

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles