Els de 6è de l'escola Mar i Cel participen aquest dijous de la cantània

1 de juny de 2016


Els de 5è del Vora del Mar hi participan divendres, i els de 6è del Charlie Rivel ho faran el dilluns

Els de 6è de l'escola Mar i Cel participen aquest dijous de la cantània. Es tracta d'una activitat participativa que aplega escoles d’arreu de Catalunya en la què s’inscriuen escolars de cicle mitjà i superior de primària. Cada any s’estrena una obra encarregada especialment per a la Cantània. Els encàrrecs, fins a dia d’avui, s’han fet a compositors i escriptors catalans de reconegut prestigi. Aquest curs 2015-2016 es celebra 27 anys de Catània. 

 

Aquest serà el primer any que hi participaran les  tres escoles de la vila. Les dates sorgeixen d’un sorteig. Així que les escoles de la vila no coincidiran el mateix dia a l’auditori de Barcelona on hauran de cantar 12 temes musicals. El 2 de juny hi anirà el Mar i Cel, mentre que el Vora hi prendrà part el 3 de juny. Finalment, el 6 de juny serà el torn del Josep Andreu Charlie Rivel.

 

La cantata d’enguany es titula “Babaua. Les desventures de Mimí” explica la història de la Mimí, una joveneta càndida i innocent, que viu preocupada pel seu aspecte. Amoïnada per la dificultat de trobar promès, desencisada perquè cap dels seus pretendents no li fa el pes, Mimí rebrà l’ajuda de Cupido. Un Cupido múltiple, que li ofereix un pacte ben original: l’ajudarà a trobar l’home dels seus somnis, si ella accepta fer un fascinant viatge pel temps i l’espai. La música és de Jordi Domènech i el text de Pere Riera.

 

Les escoles treballen aquesta obra de la cantània durant l’any amb tres sessions de formació obligatòria per al professorat. Durant el curs, totes les escoles  han treballat l’obra a l’escola, i el concert suposa la culminació d’aquest treball, amb una experiència musical dalt de l’escenari.

 

Escolta el reportatge realitzat de la Cantània amb els de 6è de l'escola Mar i Cel de Cubelles

 


  • Assaig de la Cantània dels de 6è A del Mar i Cel
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles