L’Assessoria de Salut per a joves, a punt de tancar el curs

31 de maig de 2016


El servei, situat a l'Espai Jove, dedica una programació anual durant el curs amb els dos instituts de Cubelles

L’Assessoria de Salut Jove dedica una programació anual durant el curs amb els dos instituts de Cubelles. Es tracta d’uns tallers formatius sobre educació emocional i es tracten temes com ara la sexualitat, l'afectivitat i l'assertivitat, entre d’altres. Es tracten temes diversos amb el conjunt d’alumnat de la secundària. Amb els de primer de la ESO es treballen temàtiques com ara els canvis del físic, l’orientació sexual o els estereotips de gènere. Mentre que els de tercer i quart de la Eso es posa sobre la taula els riscos i els mètodes anticonceptius.  Finalment, amb els de batxillerat la formació incideix més en el debat i la reflexió a través de supòsits pràctics.

 

De fet, ja el curs passat l’Assessoria va comptabilitzar prop d’una vintena de tallers sobre la salut emocional a 355 alumnes. La seva temàtica va ser variada: 11 sobre sexualitat, 5 d’autoestima i 2 d’assertivitat. Helena Galé, psicòloga especialitzada en sexologia i psicoteràpia és l’encarregada del servei d’Assessoria de Salut Jove de l’Espai Jove de Cubelles.

 

L’Assessoria de Salut Jove es va posar en marxa ara fa dos anys. El servei està dirigit a la població jove. Destinat a orientar i resoldre dubtes relacionats amb temes de salut (sexualitat, relacions de parella, alimentació, autoestima, etc.) amb la finalitat de promoure hàbits saludables i millorar la qualitat de vida dels i les joves cubellencs. 

 

Entrevista a Helena Galé, Ass Salut Jove

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles