L’OPIC ha introduït canvis en el tràmit de les gestions del padró

23 de maig de 2016


El 2 de juny, l’Ajuntament organitza un taller per posar les bases dels espais participatius veïnals. Les inscripcions ja es poden tramitar al web municipal, per correu electrònic i a l’OPIC.

L’OPIC ha introduït canvis en el tràmit de les gestions del padró. Cal fer una sol·licitud per registre, seguint les instruccions de la nova normativa de l’INE que demana des de fa uns mesos que el tràmit es sol·liciti per escrit. La ciutadania també disposa d'un nou model d’autorització permanent que permet, a qualsevol persona major d'edat que visqui en el mateix habitatge, a fer els tràmits necessaris en l’expedició d’aquests certificats, mentre que no doni l'ordre contrària. Finalment, l'Ajuntament haurà d'enviar informació de l'estat del padró als habitatges d'aquelles persones que en cinc any no hagi comunicat cap canvi. 

 

D’altra banda, l’OPIC ha iniciat el procés d’inscripció a un taller de participació ciutadana que tindrà lloc el 2 de juny a les 18h al Centre Social. En aquesta trobada oberta a la ciutadania es presentarà els resultats de les entrevistes exploratòries realitzades a una mostra representativa de ciutadans i del teixit associatiu, així com la proposta tècnica de creació de l’espai participatiu veïnal. A més, es recolliran valoracions i propostes alternatives.

 

Es crearan grups de treballs d'entre 8 i 12 persones i es desenvoluparà una dinàmica de treball per tractar a través del debat com es voldrà que sigui l’espai de participació i qui ha de formar-ne part, qui l’ha de presidir i qui el regularà, així com quins temes es portaran a debat i quina periodicitat de convocatòries s’establiran. La jornada comptarà amb espai lúdic per als infants que acompanyin les persones que participin de l’activitat.

Les inscripcions es poden fer directament al web municipal, per correu electrònic adreçat a opic@cubelles.cat o presencialment a l’OPIC.

 

Escolta l'entrevista amb Milà Corredor, responsable de l’Oficina de Participació Ciutadana

 


Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles