La importància del cos és un dels aspectes en què volen educar també les escoles

18 de maig de 2016


A l’escola Vora del Mar s'imparteixen uns tallers que ajuden als alumnes a mantenir les postures correctes per a cada activitat

Els infants passen gran part del dia a l'escola asseguts a la classe. Quan surten de l'escola, sovint passen hores a casa asseguts a taula fent deures, menjant, mirant la TV o jugant amb videojocs...i sovint, amb males postures. Amb l’objectiu de donar eines per prevenir el mal d'esquena en els infants d'avui i fer possible uns adults més sans s’ha impartit un taller sobre higiene postural a l’escola Vora del Mar.

 

Una tècnica de la Diputació de Barcelona, l’Imma Campamadal ha estat aquest dimecres al matí a les dues classes de 5è. A través del taller ha fet veure als infants què és el que fam bé i el què fan malament a l’hora de seure, llevar-se, portar pesos, etc. I, sobretot ha parlat de la importància de cuidar la nostra esquena i el nostre cos en general. Per posar un exemple, els ha donat indicacions de com s'han de dur les motxilles i quines no són convenients portar perquè ens poden provocar problemes a l'esquena. I és que existeix una relació entre el mal d'esquena a la infància i a l'edat adulta. De fet, el mobiliari no sempre és el més idoni ni el món està pensat per als més petits. El material escolar en ocasions és inadequat...tots aquests aspectes només són la punta del iceberg de la Higiene Postural infantil.  

 

Durant el taller els infants han après a realitzar correctament exercicis segurs i efectius per protegir i enfortir la columna. I se’ls ha explicat com utilitzar el cos sense risc a les activitats de la nostra vida quotidiana. Tot plegat  per acostar a l’alumnat el per què és important cuidar la nostra esquena i què és el que pot passar si no respectem els consells sobre higiene postural. L’activitat s’ha tancat amb un exercici pràctic on l’alumnat ha hagut de donar resposta a les diferents situacions plantejades.

 

Per conèixer més informació sobre aquest taller postural cal adreçar-se al bloc de la Motxi és un recurs per a pares, mares, mestres i educadors en general per poder treballar conceptes d'higiene postural amb nens i nenes d'educació primària. També és una eina perquè tots aquells alumnes que han rebut laMotxi a les seves aules, puguin continuar aprenent i reforçant hàbits correctes.

Blog de la Motxi: http://elblogdelamotxi.weebly.com/

 

Escolta el reportatge sobre el taller sobre higiene postural impartit a l'escola Vora del Mar

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles