L’OMIC celebra la bona acollida dels tallers als instituts

13 de maig de 2016


Els productes financers i les assegurances han centrat uns tallers per posar al dia als alumnes de 4t d’ESO sobre els seus drets com a consumidors.

El consum de productes i serveis és un dels trets característics de totes les societats. Però la tendència al consum excessiu i inconscient té diverses conseqüències. És en aquest sentit, que l’Oficina Municipal del Consumidor (OMIC) ha dotat d’eines en aquesta ocasió als joves estudiants de 4t de la ESO de l’Institut Cubelles. Ho pot fer gràcies a les activitats concedides des del servei de suport a Les Polítiques de Consum de la Diputació de Barcelona.

 

A través del taller “Les entitats financeres i els seus productes per adolescents”, s’ha volgut conscienciar als joves de la importància de comprar només quan ho necessitem i  ser conscient de les conseqüències econòmiques i socials de les nostres compres, segons ha explicat Ana Flores, tècnica de l’OMIC de l'Ajuntament. Conèixer quines són les cobertures necessàries en la contractació d’una assegurança de motos i avisar-los que els bancs et deixen diners a canvi d’alguna cosa, han estat alguns dels missatges que han rebut els joves.

 

De cara al proper curs, l’institut Les Vinyes participarà d’un taller sobre l’ús responsable d’internet  titulat “Qui veu el meu perfil? Privacitat a internet”. D’altra banda, des de l’OMIC s’impartirà aquest mes de juny una segona sessió d’assessorament tècnic per a la policia local. Serà sobre “Els requisits d’informació en la venda de productes”. De fet, aquests formació serà la continuació de la primera sessió realitzada l’any 2011, on els agents locals van rebre formació sobre temes relacionats amb els drets bàsics dels consumidors a l’hora de fer les seves compres.

 

Entrevista a l'Anna Flores, tècnica de l'OMIC de l'Ajuntament de Cubelles

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles