Un taller ajuda a millorar la gestió emocional i social de la relació entre els escolars

12 de maig de 2016


Augmentar l'autoestima personal, la cohesió de grup, millorar l'empatia, i contribuir a la resolució de conflictes, han estat alguns dels continguts treballats en els tallers sòcio-emocionals que s’estan impartint aquest mes de maig a l’escola Vora del Mar

Augmentar l'autoestima personal, la cohesió de grup, millorar l'empatia, i contribuir a la resolució de conflictes, han estat alguns dels continguts treballats en els tallers sòcio-emocionals que s’estan impartint aquest mes de maig a l’escola Vora del Mar.

En aquesta ocasió han estat els alumnes de 5è i 6è els que hi han participat.  I és que, a través del joc com a eina didàctica es pretén estimular la identificació i l’expressió d’emocions. A més, de potenciar la comprensió vers l’altre i la empatia per tal d’incidir en la millora de la convivència i en el foment d’una cultura de pau. 

 

La canalla ha participat de diverses activitats i jocs.  Per exemple, a través de gomets amb diferents formes enganxats a la cara, l’alumnat havia de fer grups. Un cop acabada aquesta activitat els infants havien de reflexionar sobre com s’havien format els grups. L'objectiu d'aquest primer exercici era que l’alumnat entengués que encara que les persones puguin ser diferents s'ha de saber acceptar a tothom.

 

En una segona activitat, els infants s’havien de col·locar sobre un cartró a terra tot just  quan la música que sonava a l'aula parava.  Amb aquesta segona activitat el que es volia aconseguir era que els participants del joc no excloguessin a ningú, i que  es col·loquessin sobre el cartró sense fer empentes ni esbarallar-se amb ningú. Finalment, el tercer exercici passava per emplenar una taula gràfica, on havien de marcar amb una creu si eren alegres, rebels, simpàtics, entre d'altres opcions. Un cop emplenada havien de veure que els resultat de les taules no eren iguals ja que cadascú és com és.

 

Aquests tallers estan dotats per la Regidoria d’Educació, Infància i Joventut gràcies a una subvenció rebuda pel Recurs Millora de l'èxit escolar i de la participació Educativa de la Diputació de Barcelona. De fet, diferents grups de les tres escoles ja hi ha participat des que l'activitat va arrencar a principis d'aquest curs.

 

Escolta el Reportatge sobre el Taller sòcio emocional impartit als de 5è del Vora del Mar

 

 

 

Escolta el Tot un món sobre el Taller sòcio emocional

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles