L'Ajuntament demana a la Generalitat una solució a la situació d’abandó dels terrenys portuaris de la Marina de Cubelles

9 de maig de 2016


L’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, i el regidor de Medi Ambient, Josep Ma. Hugué, s'han entrevistat amb el Director General de Transport i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Pere Padrosa.

L’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, i el regidor de Medi Ambient, Josep Ma. Hugué, es van entrevistar el 4 de maig amb el Director General de Transport i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Pere Padrosa. La delegació del Govern municipal, a la que va acompanyar el coordinador de desenvolupament local, Marc Balanza va demanar una solució per la problemàtica de la zona de la Marina de Cubelles, tota vegada que sembla que la Generalitat descarta l’execució del projecte de construcció del port esportiu. 

 

Precisament, Padrosa va traslladar a la delegació cubellenca que els estudis desenvolupats pel Departament indiquen que, a data d’avui, la demanda existent no fa viable tirar endavant un concurs pel projecte actual de Port Esportiu. Davant d’aquest fet, l’Alcaldessa cubellenca i el regidor de Medi ambient van traslladar el greuge i la situació d’abandó en que es troben els terrenys portuaris de la Marina de Cubelles, titularitat de la Generalitat. Aquest espai és font constant de queixes per motius de salubritat i d’accessibilitat per part de veïns i comerciants del sector. El director general es va a comprometre a actuar sobre aquestes problemàtiques, d’entrada programant una visita per conèixer de primera mà l’estat dels terrenys i entrevistant-se amb els representats de l’associació de comerciants de la zona.

 

Paral·lelament, a la reunió es van tractar també temes de transport de rodalies, on el director general va avançar als responsables que, a partir de juny, s’inicia la revisió del sistema integral de mobilitat a l’AMB que comportarà una revisió dels preus de rodalies. La previsió és que aquest nou sistema tarifari entri en vigor a finals de l’any 2017, on finalment es tindran en compte moltes de les reivindicacions municipals en relació al preus i tarifes pels usuaris de rodalies.

 

Pel que fa al doble greuge que pateix Cubelles amb el peatge de la C-32, Padrosa va avançar que fins al 2018/19, moment en el qual finalitzen bona part de les concessions de les autopistes al nostre país, no s’estudiarà aquesta problemàtica en el marc d’un nou sistema de gestió a tot el país.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles