La reducció d’ingressos, la congelació d’impostos i la retallada en la despesa, marquen els primers pressupostos de la legislatura

18 d'abril de 2016


En total, si s'aprova la proposta d'UC, ERC i ICV, l’Ajuntament tindrà un pressupost d’uns 16 milions i mig d’euros per aquest 2016. Algunes de les inversions més importants que s’hi preveuen estan lligades a la venda d’un terreny municipal situat a prop de Cunit.

 

Audiència pública de pressupostos (15 d'abril de 2016)

  

 

El govern d’UC, ERC i ICV ha admès en l’audiència pública d’aquest divendres passat que no són els pressupostos que els agradaria presentar però que ara toca controlar l’economia de l’Ajuntament per no endeutar-la en el futur. Així s’ha expressat l’alcaldessa Rosa Fonoll, que també ha insistit que la prioritat ha estat mantenir les partides pressupostàries de serveis socials.

 

En total, l’Ajuntament tindrà un pressupost d’uns 16 milions i mig d’euros per aquest 2016, dels quals, aproximadament 1,8 M€ són inversions. Les més importants que s’hi preveuen, estan lligades a la venda d’un terreny municipal situat a prop de Cunit.

 

El regidor d’Hisenda, Raül Mudarra, ha detallat els principals motius que han fet que els comptes de l’Ajuntament pateixin una davallada d’ingressos aquest any. El canvi d'usos del terreny de la tèrmica afecta l'IBI i tampoc entra l'IAE pel tancament de la Central. Tot plegat ha abaixat els ingressos en uns 800.000 euros.

 

La bilbioteca és una les inversions més importants que ha contemplat el govern en els pressupostos del 2016. S’hi dedicarien més de 680.000 euros, però seria una inversió que de moment es vincula a la venda d’un terreny municipal. En cas que l'Ajuntament no pogués finançar aquesta inversió, es plantejaria d'altres opcions de finançament en els pressupostos de l'any que ve.

 

El govern municipal també proposa invertir en els antics safaretjos, el compliment del pla d’accessibilitat de la via pública, l’enllumenat, les xarxes pluvials i els edificis municipals. En total, unes inversions que sumen aproximadament un milió 800 mil euros.


Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles