La Fundació PINNAE ha reclamat cobrar un lloguer pel Casal d’Avis

11 d'abril de 2016


El consistori, per la seva banda, ha recordat que fa dos anys que no rep els 9.000 euros contemplats en el contracte que es va signar amb Caixa Penedès l’any 2010.

Fotografia: Ajuntament de Cubelles

 

La Fundació PINNAE ha intentat canviar les condicions que fan que l'antic Casal d'Avis de Caixa Penedès, sigui l'actual Casal d'Avis municipal que gestiona directament l'ajuntament.

 

En l'esclat de la crisi financera, quan Caixa Penedès l'any 2010 va passar a mans del Banc Mare Nostrum, l'Obra Social va desaparèixer i es va reconevrtir en la Fundació PINNAE. En aquell impàs de restructuració, els responsables de l'entitat financera penedesenca van signar amb l'ajuntament de Cubelles el traspàs del Casal d'Avis.

 

Des d'aleshores, l’Ajuntament té en vigor un contracte fins el 2025 que estableix l’ús del Casal d’Avis i el cobrament de 9.000 euros anuals pel seu manteniment. Però la Fundació PINNAE, hereva de l’Obra Social de Caixa Penedès, ha intentat que les condicions s’intercanviïn i que sigui el poble cubellenc qui pagui un lloguer per mantenir aquest espai.

 

El regidor de Benestar Social, Joaquim Macià, ha reconegut que la Fundació PINNAE els va intentar convèncer per cobrar un lloguer de 1.000 euros. En una entrevista a Ràdio Cubelles, el regidor de Benestar Social, ha explicat que en un primer moment va acceptar seguir parlant amb la Fundació PINNAE perquè van exposar que d’altres ajuntament ja havien refet les seves condicions. Macià, però, un cop va estudiar la documentació es va desdir de fer cap canvi.

 

Finalment, l’Ajuntament de Cubelles ha reclamat a la Fundació PINNAE que mantingui el contracte que els compromet a col·laborar amb 9.000 euros anuals pel Casal d’Avis fins el 2025. Una quantitat que, segons el regidor, la Fundació no paga des de fa dos anys.

 

El regidor de Benestar Social, Joaquim Macià, podria arribar a acceptar una rebaixa d’aquesta quota, però en cap cas, intercanviar els papers i que l’ajuntament hagués de pagar un lloguer. De moment, l’Ajuntament ha reclamat que es compleixi el contracte tal com es va acordar en el seu dia amb la Caixa Penedès.

 

Entrevista a Joaquim Macià, regidor de Benestar Social

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles