La xemeneia de Cubelles no seguirà el procés de les tres de Sant Adrià del Besós

12 d'abril de 2016


El govern desmenteix que hagi renunciat a la cessió de la central i assegura que Endesa els ha informat que tenen una ordre de demolició.

Ni parcs temàtics, ni miradors, ni restaurants ni universitats ni consultes sobre si es manté o no la xemeneia. A Cubelles Endesa no planteja cap alternativa per a la Central Tèrmica del Foix que no sigui l'enderrocament de bona part de les instal·lacions. La planificació només deixaria dempeus alguns edificis d'oficines i menjadors.

 

El govern municipal va presentar diverses idees a l'empresa energètica per convertir l'antiga central en un pol d'atracció turística. Concretament, es va posar damunt de la taula un projecte concret de parc temàtic sobre l'energia. Els responsables d'Endesa van rebutjar-lo perquè, segons ha explicat el primer tinent d'alcalde, Joaquim Macià, tenen "una ordre de demolició del ministeri d'indústria i energia pel mal estat de les instal·lacions".

 

Joaquim Macià, primer tinent d'alcalde, també ha defensat la postura del govern davant de l'empresa energètica. I ha avançat que continuen negociant per rebre alguna ajuda o contrapartida en altres aspectes del municipi, com Can Travé, després que hagin cessat la seva activitat a Cubelles. I ha reiterat que l'Ajuntament no ha renunciat a cap cessió gratuïta de les instal·lacions de la Tèrmica per motius econòmics, al contrari del que han publicat alguns mitjans de comunicació, sinó que en cap moment l'empresa ha permès cap alternativa que no sigui l'enderrocament programat. Una actuació que podria començar aquesta tardor.

 

En tot cas, la xemeneia de la Tèrmica de Cubelles, tot i que per una part del territori pugui ser un símbol, no podrà seguir el camí de les tres xemeneies de Sant Adrià del Besós. Un municipi que a dia d'avui ja planteja quin ús podria donar a l'immens espai que ocupa l'antiga central. 

 

Entrevista al primer tinent d'alcalde, Joaquim Macià

 

  


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles