La sardana es reivindica a Cubelles

6 d'abril de 2016


Un taller per adults aquest dijous i diumenge arrenca el calendari de l’Anella Oberta amb la Cobla Mar i Cel. Ràdio Cubelles hi posarà el seu granet de sorra amb el programa especial número 300 del Dansa Viva i es reinaugurarà la plaça de la Sardana situada al Sud Sumella.

L’Anella Oberta i les escoles, a través del projecte SardaTIC,  ensenyaran a ballar sardanes aquest dijous. Serà a través d’un curs gratuït obert a tothom, que s’impartirà a la plaça del Centre Social, de les 5 a les 8 del vespre.

 

L’objectiu d’aquest curs és engrescar i involucrar sobretot a les famílies de l’alumnat de 5è que participaran aquest diumenge de la ballada de sardanes que tancarà el projecte sardaTIC.

 

I és que al llarg d’aquests mesos, els alumnes participants al projecte han estat treballant la Sardana i el galop i l’han après a ballar. També s’han apropat a la Cobla i als seus instruments. L’Aiman ens ha explicat com són els llargs.

 

A part dels continguts que han anat publicant al seu bloc, el treball realitzat d’aquests participants es mostra a les trobades - ballades finals de grup on els alumnes ballaran la sardana apresa al llarg del trimestre entrant, abans, a plaça a ritme de galop. De moment, les valoracions per part del professorat de les escoles són positives. Sònia Mateo és mestre de música del Vora del Mar.

 

Aquest diumenge 10 d'abril es farà un programa especial coincidint amb l'últim acte del projecte SardaTIC amb les escoles de Cubelles. L’emissora municipal, Ràdio Cubelles, emetrà en directe un programa especial a partir de les 10h. des de la plaça de la Sardana (Sud Sumella) que inclourà un extens reportatge sobre la sardana i entrevistes a la regidora de Cultura, Ester Pérez, el responsable del projecte Sardatic, els responsables de les tres escoles de Cubelles participants en el projecte, l’Alcaldessa, Rosa Fonoll, i el compositor de la sardana ‘Sardatic’, Dani Gasulla.

 

L’acte del dia 10 d’abril, a banda del programa de Ràdio Cubelles, inclourà la inauguració gairebé 20 anys després la plaça de la Sardana. En aquest esdeveniment es col·locarà de nou una placa commemorativa amb el poema que la poetessa i filla adoptiva de Cubelles, Dolors Thomas, va dedicar a aquest espai i que havia estat sostret del monòlit on es tornarà a ubicar.

 

I, finalment, la jornada clourà amb una ballada de sardanes oberta a tothom i les exhibicions dels nens de les escoles que ballaran la sardana “Hi ha una clau i la tens tu!” d'en Dani Gasulla, composada especialment pel Projecte, inspirada amb temes del Club Súper 3.

 

'Tot un món' amb Francesca Sol i Josep Aldaz de l'Anella Oberta i el programa Dansa Viva

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles