La Fira Medieval acamparà al nucli antic i a la Marina de Cubelles del 25 al 27 de març

14 de març de 2016


Ja s’han presentat les novetats que incorporarà aquesta cinquena edició de la fira relacionada amb la història medieval.

 

La Fira Medieval acamparà al nucli antic i a la Marina de Cubelles del 25 al 27 de març. Ja s’han presentat les novetats que incorporarà aquesta cinquena edició de la fira relacionada amb la història medieval. Les novetats passen per una oferta gastronòmica relacionada amb l’època medieval que es podrà trobar en diversos restaurants de la vila.

 

El regidor de Turisme, Comerç i Fires, Raül Mudarra, ha destacat l’esforç de la regidoria per augmentar l’oferta inclosa en aquesta fira. A més, el regidor Raül Mudarra també considera que serà una atracció més per rebre visitants en uns dies de Setmana Santa en què els últims anys, Cubelles ha vist com rebia força turistes.

 

La festa de la Fira Medieval se celebrarà entre els dies 25 i 27 de març, coincidint amb la Setmana Santa, un dels períodes de l’any on el municipi rep més població. Enguany, com a gran novetat, les activitats també sortiran del nucli antic del municipi i s’ampliaran fins al passeig de la Marina, a primera línia de mar, a la zona de les Salines.

 

En total, hi prendran part 89 parades de productes variats al nucli antic, que ha incrementat el nombre de carrers que en formaran part, i una dotzena al passeig de la Marina. Tot els restaurants pertanyents a l’associació comercial La Marina de Cubelles hi participaran amb menús i tapes gastronòmiques que s’elaboraran seguint la tradició culinària medieval.

 

Enguany, a més, com a novetat, tindrà lloc la recreació històrica d’un campament que s’instal·larà al davant mateix de la Rectoria i on, durant tres dies, els seus habitants viuran tal com es feia durant el segle XII. La inauguració serà el divendres 25 a les 12.00 h. i durant els tres dies es duran a terme activitats per a tota la família com malabars, xancres, espectacles itinerants, acrobàcies...

 

Prèviament, el divendres dia 18 tindrà lloc una xerrada sobre cuina medieval a càrrec de Marc Balanza i el restaurador Manel Talavera. I el dia 24, hi haurà una conferència sobre el Penedès medieval de la mà de l’historiador Josep Bosch. Totes dues activitats seran a les 20.00 h. al Centre Social (C/ Joan Roig i Piera, 3-5) i tenen la col·laboració del Grup d’Estudis Cubellencs ‘Amics del Castell’.

 

RODA DE PREMSA DE PRESENTACIÓ DE LA FIRA CUBELLES MEDIEVAL 2016

 

 

Intervenció d'Esther Vallverdú d'Esfera, Serveis Culturals, SL.

 

 

Intervenció de Manel Talavera de La Marina de Cubelles

 

 

Intervenció de Raül Mudarra, regidor de Turisme, Comerç i Fires

 

 


Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles