Endesa ha actuat en un centre de transformació que no aconseguia garantir unes bones condicions del servei de subministrament elèctric

2 de març de 2016


L’empresa ha finalitzat recentment els treballs de reforma d’un tram de la xarxa de mitjana tensió a Cubelles amb la millora d’un centre de transformació

Endesa ha actuat en un centre de transformació que no aconseguia garantir unes bones condicions del servei de subministrament elèctric. L’empresa ha finalitzat recentment els treballs de reforma d’un tram de la xarxa de mitjana tensió a Cubelles amb la millora d’un centre de transformació. D’aquesta manera s’han garantit unes bones condicions en el servei elèctric de 2.500 clients residents de Cubelles. La reforma, segons Endesa, ha dotat la instal·lació amb cabines d’última tecnologia que la fan més segura i maniobrable i que garanteixen una resposta més ràpida en cas d’una avaria. La intervenció ha suposat un cost de gairebé 11.500 euros.

 

El centre de transformació on s’ha fet la reforma és el del carrer de Mallorca, molt a prop del Passeig Marítim. S’han substituït els elements de maniobra convencionals per cabines compactes de nova tecnologia, integrades en un únic mòdul, i que són més fàcils de maniobrar. Incorporen un gas de característiques especialment aïllants, fet que les fa més segures per a les persones que han de manipular-les. També són més robustes de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució. Alhora, gairebé no requereixen intervencions de manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients.

 

Amb aquesta acció s’ha millorat un tram de línia que històricament havia tingut problemes d’alimentació a causa de la configuració de la xarxa. Així, es podrà minimitzar el temps d’actuació en un suposat cas d’avaria i els clients veuran més garantit el seu servei. Segons Endesa, l’objectiu d’aquesta actuació, que s’emmarca dins del pla de millora de les instal·lacions al Garraf, és millorar la qualitat i continuïtat del servei elèctric a la comarca a través de l’actualització i el manteniment de la infraestructura elèctrica.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles