Les mocions van protagonitzar el ple municipal del mes de febrer

17 de febrer de 2016


Després de l’aprovació de dos punts de tràmit amb poc contingut polític, els regidors del consistori es van abocar al debat de les 11 mocions diferents presentades pels grups municipals

Les mocions van protagonitzar el ple municipal del mes de febrer. Després de l’aprovació de dos punts de tràmit i poc contingut polític, els regidors del consistori es van abocar al debat de les 11 mocions diferents presentades pels grups municipals.

 

Del total, el ple va aprovar-ne 5, va deixar-ne sobre de la taula dues i va rebutjar-ne tres, i, a més, el PSC va decidir retirar una de les mocions per petició de la resta de grups municipals. També es va incloure una moció per urgència que no estava contemplada a l’ordre del dia. Un text de Guanyem Cubelles per la millora del bus urbà que va ser una de les mocions rebutjades.

 

Pel que fa als cinc textos aprovats, el ple municipal va comprometre a l’Ajuntament a negociar amb la Generalitat la reobertura de l’atenció continuada al CAP. La moció va rebre el suport del govern d’UC, ERC i ICV, juntament amb Guanyem Cubelles, com a partit impulsor de la moció, i el PSC, CSEP i Cubellencs. CIU i el PP es van abstenir.

 

El ple municipal també va mostrar-se favorable a garantir la igualtat del col·lectiu LGTBI i implementar la llei catalana que en defensa els drets. El text suposarà, entre d’altres, la formació específica de la Policia Local per abordar situacions de discriminació o la hissada de la bandera de l’arc iris el dia 28 de juny, dia internacional de l’orgull LGTBI. La moció va rebre el vot favorable de tots els grups excepte les abstencions del PP i de Cubellencs FIC.

 

El ple d’aquest dimarts també va decidir l’adhesió a la commemoració del 120é aniversari de Charlie Rivel. Un text que també ha estat aprovat fins ara als plens del Consell Comarcal i de Vilanova i la Geltrú. L’única abstenció va ser la del PP.

 

A més a més, el ple municipal es va comprometre amb tothom a favor excepte l’abstenció del PP a adequar i posar a disposició dels grups municipals un espai de treball en algun dels edificis de l’Ajuntament així com proporcionar espais informatius en els mitjans locals. I, per últim, també es va donar un suport quasi unànime a la moció que reclama una millora del transport públic sobretot pel què fa als vehicles adaptats per persones amb mobilitat reduïda.

 

La propera trobada entre tots els grups municipals serà demà a les dotze del migdia amb una comissió informativa extraordinària sobre els pressupostos del 2016. Una comissió que respon a la petició del grups de l’oposició.

 

Ple municipal del 16/02/2016

 

 


Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles