Cubelles, el segon municipi del Garraf en fer ús del Síndic de Greuges

12 de febrer de 2016


Segons les dades publicades per l’organisme de defensa ciutadana, a Cubelles s’han atès 78 queixes i consultes durant tot l’any passat

Cubelles, el segon municipi del Garraf en fer ús del Síndic de Greuges. Segons les dades publicades per l’organisme de defensa ciutadana, a Cubelles s’han atès 78 queixes i consultes durant tot l’any passat. Una xifra que només la supera Vilanova i la Geltrú, on el Síndic ha fet 199 actuacions i Sant Pere de Ribes té unes xifres menors però molt similars a les de Cubelles tot i que té molts més habitants. 

 

De les 78 actuacions que s’han fet a Cubelles, 24 es van recollir en la visita que va fer el Síndic el 21 d’octubre passat. I en comparació amb l’any passat, s’han reduït les queixes i han augmentat les consultes. D’entre totes les queixes i consultes que s’han fet al municipi durant el 2015, el Síndic de Greuges també ha publicat les que ja dóna per resoltes. En aquest sentit, l’informe anual recull la Disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament de Cubelles davant les molèsties per sorolls que provoquen les guinguetes de la platja. Segons el Síndic, el consistori ha resolt el problema amb la limitació de música en viu a les guinguetes de platja. Excepcionalment, i amb motiu de dates assenyalades (Sant Joan, Festa Major...) s'hi podran fer activitats si es disposa d'autorització municipal prèvia, l'horari de l'acte està limitat a les 23 hores, s'enfoquen els equips de música cap al mar i no se sobrepassa el límit dels 65 dB.

 

Una altra queixa que va rebre el Síndic va ser la Manca de resposta de l'Ajuntament de Cubelles a un escrit relatiu a la regulació de l'impost sobre l'increment del valor dels béns de naturalesa urbana. El Síndic assegura en quest cas que que l’Ajuntament va fer arribar un escrit de resposta sobre aquest fet. I en tercer lloc, també per manca de resposta, el Síndic va tramitar una queixa d’una associació de veïns. En aquesta ocasió, l’Ajuntament va indicar al Síndic que ja s0havia posat en contacte amb els interessats.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles