L’arquitecte municipal declararà properament als jutjats de Vilanova en relació amb el cas Romero

11 de febrer de 2016


La fiscalia entén que el querellat, en la seva condició de cap de Serveis Tècnics de l’Ajuntament, va admetre un recurs de l’exalcaldessa i el seu marit on defensaven que la infracció urbanística de casa seva havia prescrit i, segons el fiscal, que ho va admetre amb coneixement de què “faltava a la veritat”.

L'arquitecte municipal haurà de declarar properament, la setmana que ve, en relació amb la instrucció del presumpte intent de l'exalcadessa Maria Lluïsa Romero d'estalviar-se la sanció i l'enderroc d'unes obres il·legals a casa seva. La fiscalia considera que l'arquitecte municipal va admetre un recurs que donava per prescrita l'obra il·legal tot i que presumptament, segons la fiscalia, l'arquitecte sabia que el recurs no era vàlid. 

 

Fa dues setmanes Ràdio Cubelles va saber que la fiscalia havia demanat que s’unifiquessin les instruccions del cas de l’arquitecte municipal i de l’exalcaldessa perquè considerava que tot havia de formar part de la mateixa investigació. Prèviament, en el mandat passat, l'Ajuntament va obrir un expedient a l'arquitecte municipal per determinar si hi havia alguna irregularitat laboral i alguna sanció aplicable. L'expedient va passar a la Diputació de Barcelona que va considerar que les acusacions que es feien en l'informe de l'Ajuntament eren de competència judicial. La fiscalia, després d'analitzar el cas, va decidir aleshores que calia demanar la unificació amb el cas penal de Ma Lluïsa Romero i el seu marit. Per això és prendran declaracions de cada part implicada per determinar a qui caldrà jutjar i per a quins motius. Per la seva banda, la fiscalia defensa que hi ha indicis de presumptes delictes sobre l’ordenació del territori i falsificació documental.

 

En el moment que es va saber que l'arquitecte municipal havia estat inclòs a la investigació, el govern municipal va fer arribar un missatge de respecte per la presumpció d’innocència i de reconeixement de la tasca d'aquest treballador al servei del consistori.

 

El cas del matrimoni de l’exdirigent socialista Ma Lluïsa Romero va arribar a la justícia per una denúncia que els regidors d'ICV, Unitat Cubellenca, l’Entesa per Cubelles i dos dels tres regidors del PP van presentar fa menys d’un any i de la qual es van desmarcar els regidors del PSC, els de CiU i la regidora popular, Noemí Boza.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles