L’atur registrat ha baixat durant el mes de gener a Cubelles

2 de febrer de 2016


El descens ha estat de 23 persones i el total de l’atur registrat s’ha situat en 1049 persones aquest mes.

Habitualment, el mes de gener els darrers anys ha estat sinònim d’augment de l’atur. De fet, des del 2011 aquesta ha estat el mes de gener amb menys aturats. Això deixa un total d’atur registrat encara per damunt del miler de persones però molt per sota de les dades habituals de l’últim lustre.

 

Tanmateix, l’atur registrat no baixa només gràcies a la creació d’ocupació. La fi de les prestacions o la marxa cap a d’altres llocs de persones aturades també afecta directament les llistes registrades al servei d’ocupació de Catalunya. De fet, tant en el cas de Cubelles com en general, el 2014 es va produir un descens important de l'atur registrat, just dos anys després d'haver patit rècords històrics d'aturats. El descens coincideix amb la fi de la majoria de prestacions d'atur, que mai s'allarguen més de dos anys. En tot cas, segons les dades que publica l’Observatori del Treball de la Generalitat, la taxa d’atur registrat de Cubelles se situa en el 18,5% des del desembre passat. 

 

Pel que fa al conjunt de la comarca, Sitges continua sent el municipi amb menys problemes d'ocupació. La resta superen el 18% d’atur registrat que en nombre de persones es tradueix en unes 10.900 aturades aquest mes de gener de 2016 al Garraf. Fora de Sitges, que manté una taxa de poc més d’un 13%, la resta de municipis se situen entre el 18% de Vilanova i el 19,3% de Sant Pere de Ribes. Malgrat tot, aquestes taxes durant el 2015 han disminuït, ja que havien arribat a superar el 20%. L’únic municipi que ha vist com pujava l’atur durant el gener ha estat Olivella.

 

En el gràfic que trobareu a continuació es pot observar l'evolució de l'atur registrat mensual a Cubelles entre el gener del 2011 i el gener del 2016.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles