L’assessoria de salut per a joves valora la seva consolidació com a servei municipal

27 de gener de 2016


Les noies són més propenses a fer consultes d’aquesta mena ja que durant el curs passat van ser el 81% de les usuàries

L’Assessoria de Salut Jove (ASJ ) va atendre fins a 52 sessions i 21 usuaris durant el curs passat (del juny del 2014 al maig de 2015). El 19% van ser homes i el 81% dones.

D’altra banda, va impartir 18 tallers de promoció de la salut emocional a 355 alumnes. La seva temàtica  va ser variada: 11 sobre sexualitat, 5 d’autoestima i 2 d’assertivitat. Pel tal de donar a conèixer el nou servei, es van organitzar activitats dins de la Setmana de la Salut (Del 7 al 10 d’abril), es va promocionar la nova Assessoria entre els joves dins el programa “Pack Antiavorriment”, es van publicar articles a la revista de l’institut Cubelles, i es va iniciar una col·laboració amb Ràdio Cubelles, amb un espai  setmanal dedicat a l’adolescència i que dóna recursos a les famílies.

 

L’ASJ està integrada als serveis que s’ofereixen des de la Regidoria de Joventut des de l’Espai Jove de Cubelles, coordinada per professionals tècnics d’aquesta àrea del servei municipal i dirigida per altres professionals formats en els àmbits de l’educació social i la psicologia, especialitzats tant en gestionar els problemes de salut dels més joves, com en el treball preventiu. Es coordina amb el TRACA (Pla de Prevenció de Drogodependències) per tractar els casos relacionats amb el consum de drogues.

 

L’Assessoria de Salut Jove ofereix un servei d’assessorament personalitzat, confidencial i gratuït, que també es pot utilitzar de forma anònima a través de la xarxa. No es tracta tant d’oferir tractament o psicoteràpia, sinó de proporcionar informació i orientació sobre els diferents assumptes que puguin tenir a veure amb la salut dels i les joves, derivant els usuaris en els casos que sigui necessari als centres assistencials específics que corresponguin.

 

Amb aquesta finalitat, l’ASJ ofereix:

- Orientació sobre els recursos que el sistema sanitari pot oferir, i el que poden aportar a la seva situació els diferents professionals de la salut.

- Informació sobre “com són i com actuen” els i les joves. Les diferents estratègies que utilitzen per a cobrir les seves necessitats bàsiques, tant físiques com emocionals.

- Estratègies per canviar els comportaments i hàbits malsans de la seva vida per altres comportaments més funcionals i hàbits saludables.

- Assessorament sobre les conductes i l’estil de vida més adequats per a resoldre les seves dificultats de la forma més eficaç.

 

Entrevista amb Helena Galé, psicologa i responsable del servei de l'ASJ

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles