El tamborí és un esport cada cop més present a Cubelles

26 de gener de 2016


L'Associació Tamborí de Cubelles acaba d'introduir una nova modalitat, el tamborelli

El tamborí és un esport cada cop més present a Cubelles. El Tamborí és un joc de pilota que rep el nom per l'estri amb què es juga, el tamborí. L'Associació Tamborí de Cubelles acaba d'introduir una nova modalitat, el tamborelli. Aquesta nova modalitat, a banda de reduir les dimensions de la pista a 9 metres, té la xarxa col·locada a 1,70 metres d’alçada, i la pilota de baixa pressió se substitueix per un volant de bàdminton. El que es manté és el tamborí com a element necessari per jugar. Aquesta modalitat està molt implantada a Escòcia. Fins ara, el municipi tan sols havia acollit un torneig a l'estiu, en la modalitat de Tambeach. Certament, en el conjunt de la comarca hi han diferents equips que el practiquen el tamborí tant en categoria mixta, femenina o masculina. 

 

El creixement d'aquesta pràctica esportiva és lenta però continua. De fet, la selecció catalana de tamborí va aconseguir la tercera plaça en l'europeu disputat ara fa unes setmanes a Montpeller.  Per arribar a les semifinals la selecció va haver de superar, en les quarts de final, a la selecció Espanyola, en un partit molt intens i a la vegada molt esperat, que no va anar més enllà del que es va veure a la pista,  segons ha explicat el seleccionador català i professor del Mar i Cel, Jose David Martinez al programa Juguem Net de Ràdio Cubelles. Els catalans van caure a semifinals contra Itàlia, una de les favorites pel títol, però es va imposar a Brasil Selecció, convidada en la lluita per la tercera plaça. 

 

L’Associació Esportiva Tamborí Cubelles segueix la seva temporada. Ho fa els dimarts i divendres al Pavelló del Poliesportiu Municipal, amb la pràctica d’una modalitat més lúdica del tamborí.Ara l’entitat organitza la seva activitat els dimarts, de les cinc de la tarda a les deu de la nit; i els divendres, de les set a les deu de la nit. En aquest horari els esportistes poden fer els seus partits ja sigui 1x1 o 2x2. A més, l’entitat sempre hi té un representant per tal d’assessorar i guiar als nous esportistes, així com per a prestar tamborins pels usuaris que encara no en tenen. La intenció de l’entitat, és créixer de mica en mica i arribar a poder practicar també el tamborí indoor, una modalitat arrelada a d’altres municipis de la comarca, on competeixen un bon nombre d’esportistes cubellencs.

 

Entrevista amb Jose David Martinez, seleccionador català i professor del Mar i Cel

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles