La fiscalia afegeix l’arquitecte municipal a la investigació del cas urbanístic de l'exalcaldessa Romero

27 de gener de 2016


El fiscal ha considerat que els dos casos estan connectats i han de formar part d’una mateixa investigació penal per presumptes delictes sobre l’ordenació del territori i falsificació documental.

Ràdio Cubelles ha pogut consultar la documentació de la fiscalia on es demana que s'uneixin les investigacions que es van obrir de manera paral·lela l'estiu passat i que implicaven, d'una banda, a l'arquitecte municipal, a qui s'havia obert un expedient, i, de l'altra, l'exalcaldessa socialista Maria Lluïsa Romero i el seu marit per un possible cas penal. Concretament, ara la fiscalia entén que el querellat, en la seva condició de cap de Serveis Tècnics de l’Ajuntament, va admetre un recurs de l’exalcaldessa i el seu marit on defensaven que la infracció urbanística de casa seva havia prescrit i, segons el fiscal, que ho va admetre amb coneixement de què “faltava a la veritat”.


D’aquesta manera, la infracció urbanística i el presumpte intent de l’exalcaldessa socialista Ma. Lluïsa Romero d'evitar una sanció o una reparació de les obres il·legals a casa seva, ha acabat implicant també judicialment l’arquitecte i cap dels serveis tècnics municipals. El cas es troba ara en fase de diligències prèvies i comportarà que aquest tècnic de l’ajuntament declari davant del jutjat d'instrucció número 1 de Vilanova i la Geltrú a principis de febrer.


En resposta a aquesta implicació d’un treballador municipal, el govern no ha volgut fer declaracions però sí que ha fet arribar a Ràdio Cubelles el missatge de respecte per la presumpció d’innocència, que cal que la justícia continuï la seva tasca i que l’Ajuntament col·laborarà en qualsevol cosa que es requereixi. Així mateix, l'equip de govern ha volgut destacar "el prestigi" i la "vàlua professional" d'un treballador amb una trajectòria de vint anys a l'Ajuntament.


Mentrestant, les obres il·legals a casa del matrimoni de l’exalcaldessa encara no s’han reparat. Segons ha pogut saber Ràdio Cubelles, tot i que el marit de Romero hauria sol·licitat l’enderroc de l’obra il·legal, l’Ajuntament no l’hauria autoritzat per manca de documentació. Enlloc d’afegir la documentació, el marit de Romero hauria presentat un recurs que ara l’Ajuntament ha acabat desestimant. De fet, el matrimoni té un mes per lliurar la documentació i procedir a l’enderroc. En cas que s’esgotés el termini, el matrimoni de l’exalcaldessa hauria de fer-se càrrec d’una multa i finalment, si el projecte d’enderroc no es presentés correctament, l’acció de reparació urbanística la faria directament l’Ajuntament a càrrec dels propietaris de la finca situada al carrer de Lloret.

 

El cas de l’exalcaldessa Ma. Lluïsa Romero va arribar a la justícia quan alguns regidors ho van denunciar el mes de maig passat. Aleshores van donar suport a aquesta denúncia els regidors d'UC-RCat, d'ICV, d'Entesa per Cubelles i dos dels regidors del PP, Luis Alamán i Juana Navarrete. Aquests regidors van posar en coneixement de la justícia que l'exalcaldessa Romero va presentar documentació presumptament falsificada per aconseguir arxivar un expedient d’infracció urbanística que planava sobre casa seva. La presumpta falsificació hauria servit per canviar les dates d’unes imatges de l’Institut Cartogràfic de Catalunya i demanar la prescripció de la infracció, cosa que l'arquitecte municipal va admetre. Posteriorment, es va posar en dubte la veracitat de la documentació presentada per l'exalcaldessa i això va accelerar el procés de denúncia i l'obertura d'un expedient a l'arquitecte municipal. La resta de representants polítics d'aquell moment (dos regidors de CiU, tres del PSC i Noemí Boza del PP) no van donar suport a la denúncia. 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles