El Consell Territorial de Barris entra en una nova fase

26 de gener de 2016


L’objectiu és que comenci a funcionar de manera autònoma aquest mateix 2016

La creació del Consell Territorial de Barris segueix endavant. L’empresa EDAS (Espai d’anàlisi social), encarregada de la redacció del procés de creació del Consell ha engegat la segona fase del projecte. Es tracta de crear un nou òrgan participatiu on hi seran presents tant les associacions veïnals com els diferents agents socials, educatius i econòmics del municipi, a banda de qualsevol ciutadà a títol personal.

 

En aquesta segona fase es farà una diagnosi i es marcaran els objectius que ha de tenir el Consell Territorial de Barris. L’empresa EDAS ja s'ha reunit tant amb el govern com amb l’oposició. I el proper pas serà treballar, amb representants del teixit associatiu veïnal, a través d'entrevistes individuals o grupals, ha explicat en una entrevista a Ràdio Cubelles, el regidor de Participació Ciutadana, Joaquim Macià.

 

Un cop realitzades totes aquestes entrevistes, el treball seguirà amb un anàlisi i un treball tècnic del contingut recopilat. A partir d’aquí s’engegarà una nova fase de definició del reglament intern, amb l’elaboració d’una proposta d’agenda temàtica, i la redacció d'una proposta organitzativa i de reglament intern. Per al regidor de Participació Ciutadana, el Consell Territorial de Barris ha de ser un organisme consultiu que estrenyi la relació entre la ciutadania i el consistori, on es plantegin temes concrets relatius a la gestió de l’Ajuntament, amb l’objectiu que contribueixi a marcar les prioritats en l’acció de govern a cada barri.

 

Finalment, en la tercera fase, es farà un taller deliberatiu per concretar l'agenda temàtica i les bases organitzatives del Consell Territorial de Barris. Tot i que no hi ha cap data tancada, l’objectiu marcat i desitjat pel govern seria que la posada en marxa del Consell Territorial de Barris de Cubelles es portés a terme en el segon trimestre d’aquest any.

 

Tot plegat va arrencar a finals de l’any passat, quan es va fer una presentació pública per explicar quin seria el procés de creació del Consell Territorial de Barris, i en la qual hi van assistir una seixantena de persones.

 

Entrevista a Joaquim Macià, regidor de Participació Ciutadana

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles