El departament de Serveis Socials ha fet balanç del 2015

25 de gener de 2016


El servei va tramitar l'any passat 1.593 expedients i 4.598 actuacions per prestació

El departament de Serveis Socials de l’Ajuntament ha tramitat 1.593 expedients durant el 2015, dels quals 234 són nous i 845 actius. Si es compara amb les dades del 2013, la xifra ha augmentat en 500 expedients més que ara fa dos anys. Per exemple, l'any passat, només l’Equip Bàsic d’Atenció Primària (EBAP), va atendre 799 expedients, dels quals 234 van ser-ne nous.

 

D’altra banda, Serveis Socials va gestionar en total durant l’any passat 4.598 actuacions relacionades amb aquests expedients, realitzant tasques d'orientació, informació, coordinacions, tramitacions, i valoracions, entre d'altres. Concretament, 603 actuacions van ser sobre orientació i assessorament, i 104 es va considerar necessari de derivar a d'altres serveis socials especialitzats (d’infància, gent gran, discapacitats...).

 

Els Serveis Socials municipals són els encarregats de tenir cura, des de la proximitat, de les necessitats de les persones, treballant la prevenció en molts àmbits i intervenint en situacions de violència de gènere i en situacions d’infància en risc. Aquesta tasca és una de les prioritats de l’Ajuntament de Cubelles.

 

Tanmateix, el departament de Serveis Socials s’encarrega de gestionar serveis com són el Servei d’Assistència Domiciliària, el Servei de Teleassistència, i el Servei de Teleassistència Mòbil de Violència de Gènere. També és el departament responsable de tramitar prestacions que gestiona la Generalitat de Catalunya i que són necessàries per cobrir les necessitats bàsiques de les persones, com poden ser, entre d’altres, la Renda Mínima d’Inserció, la Pensió no contributiva, la Llei de Dependència, entre d'altres.

 

El regidor de Benestar Social, Joaquim Macià és conscient que al municipi hi han moltes famílies amb una situació delicada i que necessiten que se'ls concedeixi ajudes en alimentació, farmàcia, transport, subministres, habitatge, formació, material escolar i llibres escolars, entre d'altres. En aquest sentit, ha dit que de cara al nou pressupost, els Serveis Socials seguiran sent prioritaris. Pel que fa a la partida designada de 120 mil euros del 2015, segons ha dit el regidor responsable, no s’ha arribat a esgotar.

 

Entrevista a Joaquim Macià, regidor de Benestar Social

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles