L’OMIC ha repassat el servei i les persones ateses durant tot el 2015

21 de gener de 2016


Les dades indiquen un increment de les visites relacionades amb la telefonia i els subministraments

L’OMIC (Oficina Municipal d’Informació al Consumidor) de l’Ajuntament ha atès un total de 347 consultes i reclamacions, 40 més que l’any anterior. La majoria de les consultes estan relacionades amb la telefonia i els subministraments bàsics, seguides per les de comerç en general.  Concretament, hi ha hagut 154 reclamacions en telefonia. En serveis bàsics, 69 en electricitat, 10 en gas, i 4 en aigua. S’han tramitat 20 queixes de comerç en establiments i 16 en comerç on line o per catàleg. 

 

Les consultes i reclamacions per temes relacionats en entitats financeres (pels contractes de participacions preferents i deute subordinat) aquest any han sofert una certa davallada respecte a l'any passat, ja sigui pel major compliment de les entitats o per la no presentació de reclamacions per part dels consumidors. De l'anàlisi de les dades extretes de l’atenció al públic diària, des de l’OMIC veu com el consumidor mig cada vegada està més disposat  a fer consultes i reclamacions, quan senten vulnerats els seus drets. 

 

Cal recordar que els objectius fonamentals de l'OMIC passen per informar, orientar i assessorar les persones consumidores per garantir i defensar els seus drets i promoure l’exercici dels seus deures, tramitar i resoldre les reclamacions i denúncies en matèria de consum que plantegin, fomentar conductes de consum responsable a través del programa d’educació per al consum i també es fan campanyes d’inspecció de consum als establiments comercials.

 

Pel que fa als programes d'educació pel consum, un total de 175 alumnes de p5 de les tres escoles de la vila van participar del taller Oh, la joguina no juga!. També una cinquantena d'alumnat de 3er de primària del Josep Andreu Charlie Rivel van prendre part del taller "Un forat al moneder".  I una cinquantena d'alumnes de 3r de la Eso de la secundària van realitzar el  taller "Un cop d’ull al consum". Finalment, durant els dies de la passada Fira de Nadal, també més d'una vintena de famílies van participar del taller "Per un Nadal sostenible".

 

Entrevista a Imma Laborda, tècnica de Comerç, Consum i Turisme

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles