L’ACA rebrà el govern municipal aquest dijous per parlar de la contaminació del Foix

19 de gener de 2016


L’Ajuntament paral·lelament a les mesures que prengui sota les seves competències per reduir l’impacte de l’aigua residual, vol transmetre a l’ACA que la contaminació s’ha d'evitar també amb la seva col·laboració i el seu compromís

L’ACA rebrà el govern municipal aquest dijous per parlar de la contaminació del Foix. L’Ajuntament paral·lelament a les mesures que prengui sota les seves competències per reduir l’impacte de l’aigua residual, vol transmetre a l’ACA que la contaminació s’ha de reduir també amb la seva col·laboració i el seu compromís. Amb aquesta finalitat, el govern municipal feia temps que esperava reunir-se amb els responsables de l’Agència Catalana de l’Aigua per transmetre aquestes inquietuds i començar a concretar alguna solució conjunta. El regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué, ha concretat que la trobada serà aquest dijous.

 

El govern municipal compta amb el suport de tot l’Ajuntament per trobar solucions a un problema de contaminació que és una preocupació general al municipi. En aquest sentit, Josep Maria Hugué confia que la trobada serveixi per trobar complicitat per part de l’Agència Catalana de l’Aigua, que, segons el regidor, té part de les responsabilitats i competències sobre el Foix.

 

La contaminació al Foix es produeix cada vegada que plou per culpa d’un col·lapse de les canalitzacions subterrànies. El principal problema és que en bona part de Cubelles no hi ha canonades separades per a l’aigua de pluja i això fa que es barregi amb les aigües brutes de la claveguera. Tot plegat es col·lapsa just sota de la via del tren, a l’Avinguda de la Riera amb l’Onze de Setembre, i l’aigua de pluja barrejada amb la de claveguera va a parar directament a la llera del riu Foix, contaminant-la.

 

L’Ajuntament ja estudia com crear noves canalitzacions perquè l’aigua de pluja no entri al clavegueram però també es vol demanar una inversió a l’ACA per aconseguir que la contaminació no afecti el riu.

 

Declaracions del regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué, a Ràdio Cubelles

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles