Cubelles congela els impostos el 2016 tot i el tancament de la Tèrmica

29 de desembre de 2015


Les inversions previstes tampoc no es veuran afectades

L’Ajuntament de Cubelles deixarà d’ingressar a prop d’un milió d’euros  a partir del 2016 pel tancament de la central Tèrmica. Per un cantó deixarà de percebre 275.000 euros en concepte d’IAE, l’impost sobre activitats econòmiques,  al cessar l’activitat de la central, i de l’altre veurà minvat l’IBI, que passarà de 746.000 euros a 174.000. Tot plegat s’haurà de restar del pressupost de la corporació per al 2016, que s’eleva a 14 milions i mig d’euros. El consistori però, descarta a curt termini una pujada d’impostos.

 

En declaracions a Ràdio Cubelles, Raül Mudarra, regidor d’Hisenda, ha senyalat però, que tot i no tocar els impostos, el consistori haurà de fer tot una sèrie de retallades en diverses partides i actualitzar alguns dels contractes que té vigents, com ara el que té signat amb el consorci de la TDT Garraf, que suposa una despesa de 72.000 euros anuals. També es plantegen reduir de manera dràstica la despesa en neteja i recollida de brossa, que s’hauran d’ajustar a la conjuntura actual del municipi. Es farà una redistribució de les tasques per tal que l’impacte d’aquesta reducció sigui el mínim per els vilatans.

 

El que no es veurà afectat per aquestes retallades, segons Mudarra, seran les inversions per al 2016 dels grans projectes que té l’Ajuntament ja que depenen de subvencions externes, com ara la recuperació dels jardins de Can Travé, que, com ha explicat el regidor, es preveu que s’obrin al públic l’estiu que ve.

 

Pel que fa al pla d’usos d’aquesta propietat històrica, que l’Ajuntament va adquirir ara fa un any, encara no s’ha definit, però Raúl Mudarra ha apuntat la possibilitat  de compartir l’ús  ciutadà amb el lloguer puntual de la propietat per organitzar esdeveniments diversos. També es planteja la possibilitat de compartir la gestió de Can Travé amb la Diputació, el que suposaria que aquesta assumís una part de la despesa de la rehabilitació, com ja passa amb el Castell.

 

A l’entrevista, el regidor també ha parlat d’un altre dels grans projectes que figuren a l’agenda municipal, la biblioteca. En aquest cas es descarta que les obres puguin començar el 2016, però es preveu la possibilitat que es comenci la construcció el 2017. L’Ajuntament també té previst la venda de terrenys municipals per tal de reduir al mínim possible aquesta davallada d’ingressos a causa del tancament de la Tèrmica.

 

Si voleu escoltar integra l’entrevista al regidor d’Hisenda, Raúl Mudarra, ho podeu fer al nostre podcast, al web radiocubelles.cat (pestanya A la carta).


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles