L’associació de voluntaris de Protecció Civil Cubelles s’ha ofert a col·laborar amb l’Ajuntament

1 de desembre de 2015


El govern agraeix el gest d’aquesta nova associació de Protecció Civil, però recorda que ja hi ha una estructura municipal i que el consistori no es pot permetre multiplicar els seus esforços.

L’associació de voluntaris de Protecció Civil Cubelles s’ha ofert a col·laborar amb l’Ajuntament. L'entitat éstà formada per un grup de 12 persones i està registrada al registre d'entitats de l'Ajuntament. Per poder posar en marxa la seva activitat a la vila necessiten del suport econòmic de l’Ajuntament. L’entitat ha lliurat al govern un dossier amb tota la informació referent a quina seria la seva tasca i actuació al municipi. Entre d'altres, s'ofereixen a actuar en temes de prevenció municipal i com a servei logístic en situacions de risc, sempre posant-se a disposició dels cossos sanitaris i de seguretat. Segons ha explicat Raúl Carrillo de Protecció Civil Cubelles les intencions van més enllà ja que els agradaria crear una unitat sanitària i una altra de canina. De moment, l'associació es troba preparant una proposta econòmica per poder iniciar el projecte, que inclogui pressupostos per a la compra de material divers com ara la d’equips d’emissores i vestuari, entre d’altres. El desig de l’entitat seria signar en els propers mesos un conveni amb l’Ajuntament per iniciar la seva activitat de cara a l’any que ve.

 

El govern agraeix el gest d’aquesta nova associació de Protecció Civil, però recorda que ja hi ha una estructura municipal, i que el consistori no es pot permetre multiplicar els seus esforços. El regidor de Seguretat Ciutadana, Joaquim Macià es compromet a estudiar la proposta rebuda, analitzant les necessitats del municipi i els serveis que proposa la nova entitat de Protecció Civil de Cubelles. El gran handicap però, ha insistit Macià, són els costos que suposaria posar en marxa aquest nou cos voluntari a la vila. Macià ha dit que és necessari valorar els costos que suposaria establir un conveni de col·laboració ja que l'Ajuntament hauria d’assumir totes les despeses, des de la vestimenta als vehicles i la instal·lació d'una centraleta de comunicacions. Entre d'altres despeses, també s'hauria d'encarregar dels cursos de formació que ha de tenir el voluntariat que hi col·labori. En una entrevista al programa Cubelles a les 10, el regidor reconeix que la tasca que proposa l'associació de voluntaris de Protecció Civil Cubelles és diferent a la que està realitzant el Grup de Riscos Cubelles que des de fa uns anys col·labora amb l'Ajuntament. I, en aquest sentit, ha explicat com s'actua actualment davant les diferents situacions de risc que es puguin donar a la vila. En aquest sentit, ha dit que se segueixen les directrius del programa bàsic de protecció civil al qual el municipi hi està subscrit, així com les indicacions dels plans de l’INFOCAT i l’INUNCAT. 

 

Entrevista a Raúl Carrillo, de l'associació de Protecció Civil Cubelles

 

 

Entrevista a Joaquim Macià, regidor de Seguretat Ciutadana

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles