Demà se sortegen els membres de les meses electorals pel 20D

23 de novembre de 2015


El ple extraordinari que s’ha de celebrar exclusivament per aquesta qüestió, es farà aquest dimarts a l’una del migdia al Centre Social. El sorteig es podrà seguir en directe per Ràdio Cubelles.

Com és habitual, un ple extraordinari servirà per sortejar els càrrecs de presidents i vocals de les meses entre tots els veïns de menys de 70 anys que formen part del cens electoral. En total s'escolliran a l'atzar i mitjançant un programa informàtic els 17 presidents i els 34 vocals titulars de les meses electorals, juntament amb una llista complementària de 102 suplents. El mateix programa informàtic crearà una altra llista amb 120 noms més per tal de no haver de repetir el sorteig si es donés el cas que s'esgoten els suplents sense cobrir les vacants.

Aquests seran els tercers comicis de l'any 2015 després de la cita de les eleccions municipals del 24 de maig, les darreres eleccions plebiscitàries catalanes del 27 de setembre i, ara, les eleccions estatals pel Congrés i el Senat del 20 de desembre.

En cadascun d’aquests comicis, Cubelles ha vist com s’ha anat incrementant el número de meses, que ha passat de les 15 de les municipals a les 17 de les catalanes. Les noves meses que es van crear al setembre eren a la secció quarta i a la secció setena i, en principi, no se n'afegiran més de cara al 20D.

Els càrrecs que se sortegen en el ple de demà de president o vocal d’una mesa electoral a més de ser un deure ciutadà, són una obligació legal i l’incompliment es castiga amb pena d’arrest major i multa.

En cas que el dia de les eleccions sigui un dia laborable per a la persona a qui ha tocat ser membre de la mesa electoral tenen dret a gaudir d’un permís retribuït corresponent a la jornada completa d’aquest dia i a la reducció de les cinc primeres hores de la jornada laboral del dia immediatament posterior, també amb dret a retribució. Les persones que no puguin assistir a la seva mesa poden presentar les excuses a la junta electoral de zona que decidirà si les accepta o les denega en un termini de 7 dies.

El sorteig es podrà seguir en directe per Ràdio Cubelles a partir de les 13h.


Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles