L'atur registrat ha tornat a pujar a Cubelles durant el mes d'octubre

5 de novembre de 2015


És el tercer mes consecutiu que augmenta el total de persones inscrites a les oficines del SOC. Dels 1.088 cubellencs aturats, 499 fa més de 12 mesos que no troben feina i, d'aquests, 318 superen els 24 mesos d'atur.

L'Observatori d'Empresa i Ocupació de la Generalitat ha publicat les dades mensuals de l'atur registrat. A Cubelles, com en el context general del país, ha patit una pujada, però ha estat menor que la del mes de setembre. Malgrat tot, es manté un gruix molt important de persones registrades a l'atur des de fa 12 mesos o més.

Per sexe, les dones representen més de la meitat de les persones aturades de la vila. Actualment, segons dades de la Generalitat, hi ha 609 dones que estan inscrites a les oficines de treball i quasi bé la meitat ja fa com a mínim un any que pateixen aquesta situació.

Per franges d’edat, l’atur de més llarga durada, el que supera els 2 anys consecutius d’atur, es concentra en les persones que tenen 45 anys o més. A Cubelles 251 persones estan en aquesta situació.

Al conjunt del Garraf l’atur també ha augmentat durant el mes d’octubre i s’ha tornat a situar per damunt de les 11.000 persones, concretament 11.112, amb un increment de 300 persones més que al setembre. De fet, l’atur aquest mes d’octubre passat ha pujat a tots els municipis de la comarca però especialment a Sitges i a Vilanova i la Geltrú on al mes de setembre l’augment havia estat més moderat. Tal com passa a Cubelles, a la comarca pràcticament la meitat de persones aturades es troben en aquesta situació des de fa un any o més temps. 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles