El govern crida a l’oposició a acordar com resoldre la contaminació del Foix

3 de novembre de 2015


El regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué, ha declarat que l’Ajuntament disposa d’una primera planificació de canalitzacions, feta per SOREA, que suposaria un cost de 30 milions d’euros.

El govern es reunirà amb l’oposició per resoldre la contaminació del Foix. El regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué, assegura que l’executiu organitzarà una taula de treball amb els tècnics municipals i els representants de l’oposició per començar a treballar en les solucions que pot aportar l’Ajuntament al vessament d’aigües fecals directament al riu Foix.

Hugué ha reconegut que l’Ajuntament fa anys que hauria d’haver assumit la seva part de responsabilitat en aquests abocaments per més que l’ACA no hagi invertit ni en un emissari ni en la millora de l’estació de bombament. Malgrat això, Josep Maria Hugué també avança que només amb l’actual govern no es podrà solucionar completament aquest problema ecològic i que per aquest motiu cal reunir-se amb tots els grups. El regidor ha declarat que l’Ajuntament disposa d’una primera planificació feta per SOREA que suposaria un cost de 30 milions d’euros.

Tanmateix, el govern ha encarregat un estudi que contrasti la planificació de Sorea i permeti començar a decidir per on s’ha de començar per reduir tan aviat com sigui possible l’abocament d’aigües fecals al riu.

A més, el govern municipal també va demanar al mes de setembre una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat i amb el gerent de l’ACA per tal d’abordar la seva part de responsabilitat en aquest problema eclògic. Malgrat els intents que ha fet fins ara l’ajuntament, el regidor Josep Maria Hugué considera que difícilment aconseguiran una reunió fins que no s’hagi investit el nou govern de la Generalitat entri un nou conseller.

 

Entrevista a Josep Maria Hugué, regidor de Salut i Medi Ambient on parla dels problemes ecològics i la contaminació del Foix a partir del minut 16 aproximadament.

 


  • Desembocadura del Foix
  • Regidor Josep M Hugué
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles