Les escoles ja tenen a punt la celebració de la castanyada

27 d'octubre de 2015


Excursions i sortides ajuden a comprendre els canvis relacionats amb la tardor

La decoració de l’escola amb motius de la Tardor i a la festa de la Castanyada centren aquesta setmana l’activitat a les escoles de la vila. A les classes es treballa el significat de la Castanyada com a festa relacionada amb l’estació de la Tardor. També, el mercat del divendres ha centrat aquestes darreres setmanes les visites dels escolars que han anat a comprar fruits de la tardor per muntar les seves exposicions. La castanya, les magranes, els moniatos han estat els ingredients estrella de les exposicions. Cada cicle ha fet el seu muntatge a l’aula de tot el que hauran portat els alumnes, des de fulles seques a fruits de la tardor.

 

Si fem un repàs per les diferents escoles de Cubelles. L’alumnat d’infantil de l’escola Vora del Mar  elaborarà dijous un pa de pessic de la tardor, mentre que cicle inicial farà panellets. Mentre que els d’educació infantil i cicle inicial del Josep Andreu Charlie Rivel faran aquest dijous a la tarda activitats de tardor. Els més petits faran uns balls de tardor i els de cicle inicial una exposició de fruits de tardor.

 

Les festes de la Castanyada es concentraran aquest divendres. Un equip de castanyers i castanyeres  ajudaran a preparar i organitzar la festa. Els de 1r i 2n del Vora explicaran al matí l’origen de la tradició de la festa i els de 5è explicaran relats de por inventats. I a la tarda l’alumnat sortirà a la pista a fer conjuntament el “Rap de la Castanya”. Els del Charlie Rivel, es reuniran divendres a la tarda, a les pistes, per a fer la Festa de la tardor i la Castanyada amb unes danses que fan els grups de primària

 

I és que la Castanyada i la festivitat de Tots Sants indiquen que l'estiu s'ha esvaït definitivament, i que amb l’arribada de la tardor el fred comença a fer-se notar.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles