L’exèrcit portarà 350 militars a Cubelles els dies 4 i 5 de novembre

27 d'octubre de 2015


El Ministeri de Defensa ha anunciat a l’Ajuntament que té preparades unes jornades d’instrucció amb 350 soldats, 26 vehicles tot-terreny, 6 camions lleugers i 6 camions pesats. Són tropes provinents de la caserna del Bruc de Barcelona.

L’exèrcit farà exercicis militars a Cubelles els dies 4 i 5 de novembre. El Ministeri de Defensa ha anunciat a l’Ajuntament que té preparades unes jornades d’instrucció amb 350 soldats, 26 vehicles tot-terreny, 6 camions lleugers i 6 camions pesats. Són tropes provinents de la caserna del Bruc de Barcelona.

La ubicació dels entrenaments serà a l’entorn del Pantà del Foix, entre els municipis de Cubelles i Castellet i la Gornal on es faran exercicis a peu i marxes per la zona. Tal com van fer en l’avís de l’octubre, l’exèrcit espanyol assegura a l’Ajuntament que no alteraran les activitats normals dels municipis, que són entrenaments per a “operacions de pau i de manteniment de la seguretat” i amb el “compromís amb la pau, la solidaritat i la cooperació entre pobles”. El Ministeri de Defensa també afirma que les instruccions “respectaran el medi ambient i la protecció de la natura”.

L’exèrcit ja va anunciar a finals del mes de setembre que faria maniobres militars a Cubelles després del 12 d’octubre i fins aquesta setmana.

Aleshores el govern municipal va lamentar el mal tracte de l’exèrcit i la manca d’informació que havien rebut, fins al punt que el regidor de governació Joaquim Macià va saber que aquella instrucció se suspenia després d’insistir amb diverses trucades en conèixer més detalls dels moviments militars. Ara el Ministeri de Defensa ha tornat a escollir el municipi i la zona del pantà del Foix per fer entrenaments militars però mobilitzant molts més soldats.  La previsió és que els dies 4 i 5 de novembre, és a dir, dimecres i dijous de la setmana que ve, els militars siguin en algun punt entre Cubelles i Castellet i la Gornal.


  • FAX exèrcit
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles