Cubelles s’ha adherit a l’Associació de Municipis per la independència

21 d'octubre de 2015


La moció presentada conjuntament entre ERC i CIU va rebre el suport de 9 regidors ja que s’hi van sumar els 4 d’Unitat Cubellenca Reagrupament i el regidor d’ICV. Els regidors del PSC, el PP i Cubellencs van votar-hi en contra i Guanyem Cubelles i Cubelles Sí es pot es van abstenir

Cubelles s’ha adherit a l’Associació de Municipis per la independència. La moció presentada conjuntament entre ERC i CIU va rebre el suport de 9 regidors ja que s’hi van sumar els 4 d’Unitat Cubellenca Reagrupament i el regidor d’ICV. Els regidors del PSC, el PP i Cubellencs van votar-hi en contra, mentre que Guanyem Cubelles i Cubelles Sí es pot es van abstenir. La decisió va aprovar-se amb la majoria absoluta suficient que demana l’entitat sobiranista per entrar a formar-ne part. Noemí Cuadra de CIU i Joaquim Macià d’ERC van defensar la incorporació de Cubelles a l’AMI. Unitat Cubellenca Reagrupament i ICV es van sumar als regidors sobiranistes. El partit municipalista va donar llibertat de vot i els ecosocialistes ho van decidir amb una votació entre els membres de la secció local. Daniel Pèrez de Guanyem Cubelles va demanar que l’Ajuntament organitzés una consulta popular i que fossin els veïns els qui decidissin si es volien adherir a l’Associació de municipis per la independència. L’esmena va rebre el suport de Cubelles Sí es pot, però la resta de grups la van rebutjar. Sense aquesta esmena, els 3 regidors dels dos grups municipals van abstenir-se. Per la seva banda, Noemí Boza del PP i Anna Martínez de Cubellencs van demanar que es tinguessin en compte els resultats dels partits independentistes del 27S, que no van sumar la majoria d’electors. Segons aquests dos partits, la majoria de Cubelles no vol la independència i no vol formar part de l’AMI.  El PSC va justificar el seu vot en contra perquè no considera que la independència sigui la solució per al conflicte català, segons el regidor socialista, Xavier Grau.

 

El desembre de l’any 2012 ja es va votar la moció de l’AMI a Cubelles. Aleshores també va rebre el suport del ple amb 8 vots a favor  però no es va arribar al nombre de regidors suficient de la majoria absoluta. En aquella ocasió, l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència va rebre el suport de 3 regidors d’UC, 2 de CIU, 2 del PSC i 1 de l’Entesa per Cubelles. Els 4 d’ICV i 1 regidor d’UC es van abstenir i els 3 regidors del PP i un del PSC hi van votar en contra.

 

El ple municipal d’aquest dimarts també ha aprovat una moció de suport a Mas, Ortega i Rigau i al procés del 9 de novembre i una altra presentada pel grup municipal de Guanyem Cubelles que reclama donar suport al “Compromís de les escales” i contra la precarietat laboral en els contractes públics.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles