Ja han començat les millores de la zona natural de la platja de les Salines

19 d'octubre de 2015


Es tracta d’una ampliació de la protecció i la senyalització de les dunes del litoral cubellenc que han de servir de refugi per diverses espècies animals i vegetals.

Ja han començat les millores de la zona natural de la platja de les Salines. Es tracta d’una ampliació de la protecció i la senyalització de les dunes del litoral cubellenc que han de servir de refugi per diverses espècies animals i vegetals. La finalitat de les reformes és assegurar el pas de la gent per punts determinats i que d’aquesta manera no es malmetin les dunes on nien diverses espècies d’aus protegides.

Amb aquesta actuació, que finalitzarà abans d’acabar l’any, es crearan nous itineraris de vianants amb camins de sauló. Els camins permetran l’accés a la platja de les Salines a les persones amb mobilitat reduïda.

En relació a la manca d’accessibilitat d’aquesta zona, l’Ajuntament de Cubelles va trametre al departament estatal una reclamació ciutadana que en demanava l’arranjament. Amb l'actuació proposada es pretén recuperar el caràcter natural de la zona, permetent el pas dels vianants i persones amb mobilitat reduïda. També s’ha obert un accés per als vehicles de neteja i servei de la platja. Segons ha publicat l’Ajuntament, la proposta consisteix en completar l'actuació amb una revegetació amb espècies autòctones que connectaria el passeig de la Mar Mediterrània amb el passeig de la Marina de Cubelles i tota la part litoral del parc del Prat de Cubelles que està ubicada en domini públic marítim terrestre. Segons apunta l’ajuntament, en l'actualitat aquesta part de la costa cubellenca està molt deteriorada, coberta per una antiga pavimentació que ara mateix es troba en desús per tractar-se d'una zona on està prohibida la circulació i on tampoc no es pot aparcar. També hi ha restes d'una antiga vorera de petites dimensions i d'altres estructures com arquetes o cimentacions per fanals. Uns elements que seran retirats per donar un aspecte més natural a tot l’espai.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles