L'equip de govern lamenta l'estat de conservació en què es van trobar l'edifici de Can Travé

8 d'octubre de 2015


El tripartit municipal alerta del seu deteriorament des que va ser adquirit per 1,5 MEUR el mandat passat

Temor per l’estat actual de Can Travé. El govern lamenta l’abandonament de l’edifici durant mesos per part de l’anterior executiu. Actualment s’està fent un tractament contra tèrmits, corcs i altres insectes a l’espera d’un estudi estructural.

 

El conjunt d’edificis i jardins que va costar milió i mig d’euros a l’Ajuntament el desembre passat, continua a l’espera d’un estudi arquitectònic que permeti conèixer el seu estat de conservació. De moment, el govern ha admès que s’han hagut de fer actuacions d’urgència per no perdre elements d’un valor patrimonial encara sense calcular. Primer s’han retirat els documents més dèbils de paper i cartró per restaurar-los i preservar-los. Ara s’estan tractant els elements de fusta perquè estan afectats per plagues.

 

El regidor de patrimoni, José Manuel Ardila, ha explicat que des del govern s’han trobat que Can Travé no havia rebut cap tractament des de la seva adquisició. La principal preocupació a hores d’ara és la salut de tots els elements de fusta que estan amenaçats pels tèrmits i els corcs.

 

El govern també està preparant dos plans d’ocupació que es destinaran a Can Travé. Un dels plans contractarà un equip de persones que rehabilitaran els jardins per poder obrir-los al públic l’estiu vinent. L’altre pla d’ocupació servirà per contractar un arquitecte que estudiï l’estructura del palauet neoclàssic.

 

A dia d’avui, l’aspecte exterior de Can Travé també genera dubtes a bona part de la població.

Els jardins estan visiblement deixats i els murs exteriors fa anys que no reben una capa de pintura. De moment, els jardins seran uns dels primers elements que milloraran amb l’arribada d’un pla d’ocupació entre l’hivern i la primavera.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles