Cubelles estrena una ruta de patrimoni urbà que recorre espais i elements arquitectònics d'interès cultural i històric

8 d'octubre de 2015


La guia es pot descarregar gratuïtament a la web municipal i està traduïda a cinc idiomes

Cubelles disposa des de fa unes setmanes d’una nova ruta de patrimoni urbà. Es tracta del relleu de l’antiga ruta de l’esperit del romanticisme impulsada pel Consell Comarcal i que ara, des de la regidoria de Cultura, s’ha reconvertit en un itinerari per alguns dels elements arquitectònics més destacats del municipi. La guia, que es pot descarregar des de la web de l’Ajuntament, recull un total de 23 edificis i espais d’interès històric i cultural.

 

La ruta s’ha impulsat novament des del Consell Comarcal però, en aquesta ocasió, no s’ha volgut dotar d’una única marca a tots els municipis sinó que, cada un d’ells, ha optat per ressaltar aquells elements que ha considerat oportú. A Cubelles, atesa la varietat estilística dels seus edificis i espais, s’ha apostat per un itinerari urbà que parteix del fortí de la Mota i que va pujant cap al nucli antic recorrent el delta del riu Foix, els monuments a Charlie Rivel i Pau Casals, el xalet de la Fundació Estapé, el castell, el seu antic hostal, el rellotge de sol de cal Capdet i Can Travé, entre molts d’altres. La tècnica de Cultura, Montse Gelabert, explica que l’objectiu era incloure el màxim d’elements urbans possibles.

 

La guia es pot descarregar en català, castellà, anglès, francès i alemany i és previst que, de cara a l’any vinent, es pugui editar per tal de repartir entre els turistes. A banda, també s’han instal·lat tres cartells informatius al davant de les dues oficines municipals de turisme i de la plaça de la Font. 


Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles