El Grup d'Estudis Cubellencs 'Amics del Castell' organitza aquest cap de setmana una caminada pels antics molins i masies de Cubelles

8 d'octubre de 2015


L'entitat també prepara una exposició fotogràfica d'Antoni Pineda sobre parelles de nuvis de la vila des de finals del segle XIX

Els Amics del Castell organitzen aquest cap de setmana una caminada per rememorar la Cubelles preindustrial. La sortida, emmarcada en les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya, estarà guiada per l’historiador local, Xavier Martínez, i el president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Albert Tubau. El Grup d’Estudis Cubellencs, a més, inaugura dissabte una exposició fotogràfica sobre nuvis de la vila des de finals del segle XIX fins a 1975.

 

La ruta partirà diumenge a les 9.30 h. de la plaça del Mercat i recorrerà antics molins i masies fins arribar a Can Cucurella, actualment habilitada com a casa de colònies i coneguda com a Can Foix, al límit del terme municipal amb Castellet i la Gornal. El president dels Amics del Castell, Joan Vidal, remarca el valor pedagògic de la caminada. 

 

A banda de la sortida, el Grup d’Estudis Cubellencs també inaugura aquest cap de setmana una exposició fotogràfica sobre parelles de nuvis de la vila. La mostra, impulsada per Antoni Pineda amb el suport tècnic de Montse Torrado, s’obrirà dissabte a les 17.30 h. al Centre Social. Joan Vidal, president dels Amics del Castell, avança que s’han prioritzat les imatges més antigues.

 

Dins d’aquest mes d’octubre, l’entitat també té previst projectar la segona part de l’arxiu audiovisual de la Generalitat republicana, divendres dia 16 al Cinema Mediterrani dins dels actes del 75è aniversari de l’assassinat del president Companys; una caminada per Santa Margarida i els Monjos, i una xerrada d’Edmon Colomer sobre la música i els seus gèneres.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles