Manca de consens i d’acord polític per desbloquejar la construcció de l’institut Les Vinyes

24 de setembre de 2015


El govern municipal i algun dels grups de l'oposició opta per tornar a engegar el projecte aturat fa més d'un any, mentre que altres grups demanen que es revisi.

La comissió informativa d’aquest dimecres, dedicada exclusivament a aquest tema a petició de l’oposició, es va tancar sense punts en comú sobre quina solució s’ha de donar al problema.

El govern municipal opta per tornar a engegar el projecte per ubicar l’institut al costat del CAP i de la plaça del mercat, cosa que depèn d’una requalificació urbanística d’uns terrenys privats. La regidora d’educació Ester Pèrez ho ha explicat en declaracions a Ràdio Cubelles.

Per part de l’oposició les opinions sobre de quina manera s’ha de desbloquejar aquesta construcció són variades. Per exemple, el regidor de l’agrupació d’electors Cubelles Sí es pot, Albert Tribó, ha afirmat en una entrevista a Ràdio Cubelles que els partits es fan retrets mutus sobre perquè es va encallar el projecte.

Des del govern municipal, la regidora Ester Pèrez confirma que la construcció de l’institut és una de les seves prioritats i que per aquest motiu es van reunir i ho van fer arribar al departament d’ensenyament de la Generalitat, qui per la seva banda, encara no ha fet explícita la seva posició.

En canvi, hi ha grups com l’agrupació d’electors Cubelles Sí Es pot que dubten que l’única solució sigui la construcció d’un altre edifici.

La construcció de l’Institut Les Vinyes ja va ser un dels temes principals dels debats de la campanya electoral municipal. La qüestió s’arrossega des de fa dues legislatures per la manca d’un terreny municipal on ubicar-lo, fruit, en part, del Pla general que es manté sense actualitzar.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles