L’estació de Cubelles s’ha convertit en un baixador de passatgers

9 de setembre de 2015


La nova concessió de Renfe que ha entrat en funcionament aquest mes de setembre ha reduït el seu pressupost en més d’un 70%, segons ha pogut saber Ràdio Cubelles.

Des del dia 1 ja no hi ha servei de taquilles ni informació a l’usuari. Només es poden adquirir els bitllets a través de les màquines. L’empresa ferroviària manté 6 hores al dia una atenció personal a les màquines que donen els mateixos treballadors que fins ara es feien càrrec de les taquilles. Tanmateix els usuaris ho consideren insuficient i tots els que han parlat amb Ràdio Cubelles es queixen perquè ja no es pot reclamar el retorn del bitllet quan hi ha retards o incidències, perquè el sistema no contempla la majoria de descomptes, o perquè només torna el canvi en monedes o perquè les màquines són ineficaces quan es fan sortides en grup. La gent gran és un dels col·lectius més desprotegits en aquesta mesura, tant per la dificultat per aconseguir el descompte de la targeta daurada com perquè s’atabalen més fàcilment quan no els pot ajudar ningú de l’estació.

Segons ha pogut saber Ràdio Cubelles, per la seva banda el govern municipal està esperant una cita per reunir-se amb els responsables de Renfe i Adif per conèixer els motius de la reducció dràstica dels serveis a Cubelles. Cal tenir en compte que el tren és un dels transports públics més usats al municipi ja que compta amb uns 3.000 usuaris diaris, molts veïns que estudien i treballen a l’àrea metropolitana, on s’han de desplaçar cada dia.

RENFE ja va provocar una polèmica similar a Cunit, Segur i Calafell quan l’any 2013 va tancar inesperadament les taquilles i les cafeteries d’aquestes estacions. Això va fer que els usuaris, els ajuntaments i els partits es queixessin públicament de la situació amb una campanya conjunta. En aquella ocasió, però, Renfe va responsabilitzar la fallida de la concessionària i amb una nova licitació va reobrir les taquilles i el servei de bar. 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles