14 colles de l'ABP actuaran aquesta tarda en la cercavila de Festa Major

14 d'agost de 2015


Els balls parlats iniciaran les actuacions a la plaça de la Vila, a partir de les 18:30h

La cercavila de Festa Major d'aquest divendres tarda ha introduït canvis en l’ordre d’actuació de les diferents colles de l’Agrupació de Balls Populars a la plaça de la Vila. Els balls parlats (gitanes, colla nascuda el 1996 i pastorets, colla recuperada el 2012)  seran els encarregats d’iniciar l’exhibició. Seguiran, les diferents colles de foc amb  els diablets petits que l’estiu passat va estrenar vestuari oficial dissenyat per la Clàudia Millan, seguits dels mitjans i grans i dels seus respectius timbalers. Els seguirà el Viagrot nascut al 1998 i amb 4 punts de foc: cua, a les, banyes i boca. Tot seguit els gegants que es troben fent una crida per a captar nous geganters, i seguidament els capgrossos recuperats el 2013 que espera poder restaurar en un futur les 9 figures.

 

Els seguirà, la Draga la novetat més important d’aquest any. Nascuda el 1991 com a bèstia de foc. Aquest 2015 l’anterior colla s’havia dissolt i un grup de pares i mares, després de conèixer que la bèstia no sortiria, es va oferir per fer-la ballar com a colla familiar, sense dansa, en un format més similar als gegants o a una mulassa. La integraran 50 persones, una vintena de les quals són infants. Després de l’actuació de la Draga, a la plaça de la Vila , seguirà el ball de cercolets estrenats el 2012, seguits de les dues colles de panderos, i del ball de cintes estrenat l’estiu del 2014. El ball de bastons, que sortirà integrada en una única colla, tancarà l’actuació dels balls.

 

D'altra banda, aquest any l’ABPC ha dedicat la samarreta de la Festa Major a un concepte genèric, sense centrar-la en cap colla, i ha tingut un gran èxit, se n’han venut gairebé 500, sent dels anys amb més volum de venta. Qui en vulgui aconseguir una, que es posi en contacte amb l’Agrupació a través de la seva pàgina web o facebook. L’any vinent l’Agrupació fa 20 anys. Per això, quan acabi la Festa Major 2015, l’entitat començarà a preparar aquest aniversari, el 20è de les gitanes i el 25è de la Draga.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles