Activitats i tallers amb màgia i circ al pati de ponent, el 27 d'agost

17 d'agost de 2015


L’Exposició Permanent Charlie Rivel, segueix la commemoració dels seus 25 anys aquest estiu amb una àmplia programació que es tancarà el 31 d'octubre

L’Exposició Permanent Charlie Rivel, segueix la commemoració dels seus 25 anys aquest estiu. El 27 d’agost realitzarà noves activitats a la mateixa sala. En aquesta ocasió serà un ampli ventalls d’activitats i tallers de màgia i circ. Tot plegat es farà al pati de ponent, a partir de dos quarts de sis de la tarda i fins a dos quarts de vuit del vespre.

 

Charlie Rivel, el nom del qual era Josep Andreu Lasserre, va néixer  a Cubelles el 1896, on també va passar els darrers anys de la seva vida. La mostra, que inclou una amplia col·lecció d’objectes professionals i també personals,  va ser inaugurada el 1990 amb el nom de Charlie Rivel Hall. La inauguració del recinte es va fer coincidir amb el 7è aniversari de la mort del pallasso al nostre municipi i estava ubicada en un espai cedit per La Caixa, a les galeries del passeig Narcís Bardají. El 16 de maig de 2006 la col·lecció es va traslladar a les dependències del castell, on es troba actualment, i és va canviar el nom pel d’Exposició permanent del pallasso Charlie Rivel. La nova sala, més amplia i lluminosa, ofereix el fons del pallasso d’una manera més acurada i amb millors condicions per a la seva conservació. El museu s’ha convertit en un espai molt dinàmic o els visitants, a més dels objectes exposat a les vitrines, també disposen d’un àudio visual amb informació sobre l’artista. Però no només el cognom Rivel és el protagonista del contingut de la mostra. Els Schumann, altre de les nissagues que destacaven en el món del circ en aquella època, també ocupen un lloc important  gràcies al casament de la Paulina, filla d’en Charlie, amb un dels Schumann. L’any 2013, Paulina Schumann, que resideix al nostre municipi, va signar un conveni de donació d’objectes i documents a favor de l’Ajuntament de Cubelles. 

 

Amb motiu del 25è aniversari, l’Exposició ha organitzat una sèrie d’activitats, que van començar amb la mostra de pallassos de la Festa Major petita, que inclou jornades de portes obertes, tallers i diverses activitats que clouran el 31 d’octubre. De fet, per conèixer millor la història d’en Charlie i la Paulina, el programa de la Festa Major els dedica un ampli reportatge, que també es pot consultar des del web de l’Ajuntament. Per disposar de més informació sobre les visites i les activitats que ofereix l’Exposició Permanent del pallasso Charlie Rivel, cal adreçar-se a la plaça del Castell, 1, de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles