Recaptació de Sang a Cubelles aquest dimarts 11 d’agost al Centre Parroquial de Cubelles

11 d'agost de 2015


Es portarà a terme de 17 a les 21h, a la Sala d’Actes del Centre Parroquial, situat al Carrer Major número 2

Recaptació de Sang a Cubelles aquest dimarts 11 d’agost al Centre Parroquial de Cubelles i al llarg de tota la tarda. Sota el lema “En nom de totes les persones que necessiten sang vine a donar sang”, el Centre de Transfusió i Banc de Teixits de Catalunya, amb la col•laboració del Centre Parroquial de Cubelles, l’Ajuntament de Cubelles i l’Associació de Donats de sang del Garraf han organitzat un cop més una recaptació de sang. Es portarà a terme de 17 a les 21h, a la Sala d’Actes del Centre Parroquial, situat al Carrer Major número 2.

Pot donar sang, qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos. Cal tenir aquest pes mínim, perquè en cada donació es recull una quantitat estàndard per a tots els donants (450 ml).

Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos.

A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, quan es fa una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal. El Centre de Transfusió vetlla per la seguretat, tant del donant com del receptor i, per això, es realitza una història clínica i una sèrie de proves abans de la donació. Després d´aquesta s´analitza la sang. Tot i això, és fonamental que el donant col•labori amb l’equip mèdic oferint qualsevol mena d’informació que ajudi a assegurar que la donació no posarà en perill ni el receptor ni el donant.

L´extracció la fan infermeres ben preparades i eficients aconseguint que la donació duri entre set i deu minuts. Una vegada acabat cal prendre un petit refrigeri, sobretot líquids, per ajudar a recuperar el volum sanguini. Cal anar preparat a passar entre mitja hora i 3/4 d´hora en una donació de sang.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles