La commemoració dels 250 anys de l’acabament del campanar tindrà presència dins de la Festa Major petita

22 de juliol de 2015


La construcció va culminar l’any 1765 tal com es pot veure a la façana. Es tracta d’un dels elements més característics de Cubelles i va ser ideat per l’arquitecte més important de l’època, Fra Josep de la Concepció, el mateix mestre que es va encarregar de la reforma del Castell

La commemoració dels 250 anys de l’acabament del campanar tindrà presència dins de la Festa Major petita. La construcció va culminar l’any 1765 tal com es pot veure a la façana. Es tracta d’un dels elements més característics de Cubelles i va ser ideat per l’arquitecte més important de l’època, Fra Josep de la Concepció, el mateix mestre que es va encarregar de la reforma del Castell. Per commemorar l’efemèride, en la passada setmana cultural es van fer visites guiades i pujades a dalt del campanar. Ara serà el torn del concert amb la Cobla Sant Jordi i els tocs de campanes del dijous 30 al matí.

I a més, el grup d’estudis cubellencs amics del castell publicaran un treball en el programa de Festa Major que servirà per saber-ne més coses tant de la construcció com de les campanes i els campaners cubellencs. També han dissenyat una samarreta commemorativa dels 250 anys del campanar.

Joan Vidal, president del grup d’estudis cubellencs, ha explicat la informació que s’ha trobat sobre la construcció de l’església de Santa Maria i el campanar.

A banda de la importància que li pugui donar la gent de Cubelles, segons Joan Vidal el campanar també és un exemple de l’arquitectura de Fra Josep de la Concepció.

Amb motiu dels actes commemoratius dels 250 anys del campanar de Cubelles que s’estan celebrant al llarg de l'any, el GEC Amics del Castell ha editat unes samarretes commemoratives amb el logo que fa referència a l'efemèride i que va realitzar Josep Vidal López per encàrrec de la nostra entitat.

Les samarretes es podran obtenir durant la setmana del 20 al 24 de juliol a la sala de la rectoria, de 7 a 8 de la tarda, i també pels matins a la Carnisseria Ramon.

També hi haurà una parada en el concert sardanístic que tindrà lloc el divendres 24 de juliol al vespre.

 

Entrevista a Joan Vidal, president del GEC Amics del Castell.

 


  • Img 20150718 wa0001
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles