Divendres a la tarda es constitueix el nou Consell Comarcal del Garraf amb 3 cubellencs com a membres electes

14 de juliol de 2015


Només els regidors o regidores electes poden formar part d’aquesta institució però es dóna el cas que el partit més votat a Cubelles, Unitat Cubellenca Reagrupament, no tindrà cap representant al Consell Comarcal.

Divendres a la tarda es constitueix el nou Consell Comarcal del Garraf amb 3 cubellencs com a membres electes. Només els regidors o regidores electes poden formar part d’aquesta institució.

Entre els 33 membres electes del consell comarcal, de Cubelles hi seran Noemí Cuadra, de la federació de CIU, Xavier Grau de la candidatura de progrés del PSC, i Joaquim Macià d’ERC, qui a més a més presidirà la mesa d'edat del ple d'investidura. Entre els suplents també hi trobem a José Manuel Écija del PSC i Narcís Pineda d’ICV.

Es dóna el cas que el partit més votat a Cubelles, Unitat Cubellenca Reagrupament, no tindrà cap representant al Consell Comarcal. De fet, l’única representació del govern municipal en aquest organisme serà la presència de Joaquim Macià d’ERC, que en principi no tindrà cap càrrec de govern comarcal.

El Consell Comarcal del Garraf estarà liderat per CIU amb 9 consellers i molt probablement pactaran amb el PSC, que va obtenir 8 consellers i que havia governat l’organisme l’anterior legislatura amb el suport d’ICV. La presidència del Consell Comarcal podria passar a mans del convergent Gerard Figueras i entre els càrrecs institucionals hi podria haver la regidora Noemí Cuadra, que després de deixar Unió representarà el nou partit Demòcrates de Catalunya.

A banda dels 17 consellers comarcals sociovergents que molt probablement governaran l’ens, els altres 16 membres estan repartits de la següent manera: 5 consellers de la CUP, 5 d’ERC -entre els quals, Joaquim Macià de Cubelles-, 2 del PP, 2 de Ciudadanos, 1 de SOM VNG i 1 d’ICV.

Cal tenir en compte que les agrupacions d’electors impulsades des de Podem a Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i Cubelles no van sumar els seus vots perquè no van formar cap candidatura conjunta al Garraf. En cas d’haver-se presentat amb un acord nivell comarcal, haurien sumat tots els seus vots en els tres municipis i haurien obtingut 2 consellers comarcals, cosa que hauria deixat fora a ICV.

El Consell Comarcal del Garraf es constituirà el 17 de juliol de 2015, a la Masia d'en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú, a les 17h.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles