Fauna Cubelles preocupada per la suma de les aigües fecals amb l’estancament de la desembocadura

16 de juny de 2015


Cada any l’Ajuntament i Medi Ambient acorden l’obertura dels braços de sorra i pedres de la desembocadura del Foix perquè pugui entrar aigua de mar i es barregi amb l’aigua dolça

Fauna Cubelles preocupada per la suma de les aigües fecals amb l’estancament de la desembocadura. Cada any l’Ajuntament i Medi Ambient acorden l’obertura dels braços de sorra i pedres de la desembocadura del Foix perquè pugui entrar aigua de mar i es barregi amb l’aigua dolça. Aquest any encara no s’ha fet aquesta actuació i això sumat a la contaminació del riu per culpa de les pluges i l’abocament d’aigües fecals preocupa a l’entitat mediambientalista, segons ha explicat el president de Fauna, Carles Rios. Les llevantades de l’hivern arrosseguen molta grava i pedres fins a la bocana de la desembocadura i a la llarga es crea com un tap.

Per això l’Ajuntament en diverses ocasions ha realitzat tasques d’obertura dels seus braços, retirant la sorra i les pedres acumulades amb maquinària pesada. L'objectiu d'aquests treballs és evitar inundacions a la zona marítima de Cubelles en cas de riuades i poder donar a l'aigua sortida al mar.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles