Diumenge caòtic a les platges pels forts corrents i l’absència de socorrisme

15 de juny de 2015


La policia local, els Mossos d’Esquadra, els bombers, el Servei d’emergències mèdiques, voluntaris de la Creu Roja i salvament marítim han col·laborat per rescatar banyistes que s’endinsaven i no podien tornar a la costa

Diumenge caòtic a les platges pels forts corrents i l’absència de socorrisme. La policia local, els Mossos d’Esquadra, els bombers, el Servei d’emergències mèdiques, voluntaris de la Creu Roja i salvament marítim han col·laborat per rescatar banyistes que s’endinsaven i no podien tornar a la costa. Unes deu persones van haver de ser rescatades entre les 12 del migdia i les tres del migdia. Afortunadament, no hi va haver cap víctima ni ferit greu i només en alguns casos els serveis d’emergències mèdiques van optar per traslladar a les persones rescatades fins a l’hospital per acabar d’atendre-les.

Capitania Marítima va activar les motos d’aigua i una embarcació de salvament, que van donar suport a la vigilància a peu de platja que va realitzar la Creu Roja de Vilanova, que va enviar una dotació; Castelldefels, que van posar les banderes vermelles; i El Masnou, que es va fer càrrec de la vigilància de les platges cubellenques. També els Bombers van activar un equip de bussos i de personal de salvament per si era necessària la seva actuació.

Des de l’Ajuntament de Cubelles s’ha emès un comunicat on es reconeix que no es disposa encara del servei de socorrisme i que la manca d’informació i de prevenció juntament amb el forts corrents marins va fer que es compliqués encara més la situació a les platges. Les primeres setmanes de bonança meteorològica acostumen a coincidir a Cubelles amb dies de mala mar i corrents forts, sobretot a la platja de la Mota i a les zones properes als espigons. És precisament per aquesta causa en els primers dies de temporada de platges quan es registren més serveis de rescat i salvament.

Cal tenir en compte que aquestes setmanes encara no hi haurà informació de banderes ni servei de salvament i socorrisme perquè l’ajuntament encara està immers en el procés administratiu de licitació del contracte que ha de donar cobertura a aquest estiu 2015 i una pròrroga pel 2016.

 

Entrevista a Rosa Fonoll, alcaldessa de Cubelles.

 

 

\ ','hspace':null,'vspace':null,'align':null,'bgcolor':null}">


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles