El visor de platges de Protecció Civil de la Generalitat difon enguany per tercer any consecutiu l’estat de les platges online i en temps real

10 de juny de 2015


Facilita als banyistes escollir platges amb servei de socorrisme i poder saber quina bandera

El visor de platges de Protecció Civil de la Generalitat difon enguany per tercer any consecutiu l’estat de les platges online i en temps real, de manera que facilita als banyistes escollir platges amb servei de socorrisme i poder saber quina bandera hi oneja en cada moment, a més d’incloure informació dels serveis que hi ha a la platja.

Aquesta any el visor incorpora com a novetat un servei de previsió de presència de meduses a cada municipi. Fruit de la col·laboració de la Direcció General de Protecció Civil amb l’Institut de Ciències del Mar del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) en el projecte Jellyrisk, es disposarà d’una previsió de 24-48 hores sobre la possible presència de meduses al litoral.

En cas que hi hagi meduses en alguna platja, l’usuari, clicant sobre la icona amb la silueta d’una medusa, podrà tenir tota la informació sobre el tipus de medusa de què es tracta, quines característiques té i com actuar si hi tenim contacte.

A més, enguany també es millora la informació de servei, amb tota la informació dels serveis de què disposa una platja (dutxes, banys, tipus de sorra, pendent d'entrada, activitats esportives, recursos de lleure, pàrquings, etcètera) accessibles en tan sols un clic, i també l’itinerari més senzill per arribar des del punt on ens trobem fins a la platja que hem seleccionat.

El web de platges també indica les platges que no disposen de servei de socorrista. Cal recordar que els serveis de vigilància i socorrisme a les platges és una competència municipal.

El web de platges de Protecció Civil estarà plenament operatiu el 15 de juny, tot i que en alguns municipis el servei de vigilància comença més tard.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles