Aquesta setmana es viurà el canvi de legislatura amb un ple extraordinari de tancament dimecres i el ple d’investidura dissabte al migdia

8 de juny de 2015


Aquesta setmana es viurà el canvi de legislatura amb un ple extraordinari de tancament dimecres i el ple d’investidura dissabte al migdia

Aquesta setmana es viurà el canvi de legislatura amb un ple extraordinari de tancament dimecres i el ple d’investidura dissabte al migdia. El calendari oficial de la llei orgànica del règim electoral marca que el ple d’investidura es faci 20 dies després de les eleccions. Aquest dimecres a la una s’ha convocat un ple extraordinari que servirà bàsicament per deixar aprovades les últimes actes de les sessions anteriors i donar per resolta la legislatura. El mateix dia es reuniran els òrgans de govern com la comissió especial de comptes, la informativa i la junta de portaveus per deixar tancada la legislatura.

De cara a dissabte es viurà el ple d’investidura en el qual s’escollirà qui serà l’alcaldessa per a la propera legislatura, tot apunta que serà Rosa Fonoll d’Unitat Cubellenca Reagrupament com a força més votada.

Per constituir les corporacions municipals el 13 de juny s'erigirà una mesa d'edat, integrada pels candidats elegits de més i menys edat. En el cas de Cubelles, el regidor de més edat és el socialista JoseManuel Écija i la regidora més jove serà Sara Di Stefano de Cubelles Sí Es Pot. Tots els regidors juraran l’acta i després es presentaran les candidatures a l’alcaldia. La persona cap de llista que rebi el vot d’una majoria absoluta del ple (9 regidors) serà proclamada alcaldessa. En cas que no hi hagi cap majoria absoluta, l’alcaldia serà per la llista més votada a les eleccions. En principi, això fa que estigui previst que el ple investeixi a Rosa Fonoll, cap de llista d’UCRCat com alcaldessa. Fonoll es convertiria d’aquesta manera en la tercera alcaldessa investida al municipi.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles