El jutjat ha arxivat les denúncies per corrupció contra l'Ajuntament

8 de juny de 2015


L'ex informàtic del consistori va denunciar cinc funcionaris municipals per coaccions i prevaricació en unes oposicions. L'ajuntament sí que ha presentat recurs en contra del mateix treballador per unes presumptes negociacions prohibides en una contractació.

Segons ha publicat l'Ajuntament, "el jutjat de 1a instància i instrucció núm. 4 de Vilanova i la Geltrú ha decretat el sobreseïment de la querella presentada per l’ex informàtic municipal contra cinc funcionaris del Consistori de Cubelles per presumptes delictes de prevaricació i coaccions, entre d’altres.  Aquesta decisió és ferma, tota vegada que el denunciant no ha presentat recurs".

El mateix comunicat insitucional destaca que la jutgessa del cas considera que no s'han pogut provar en cap moment els fets imputats i que per aquest motiu arxiva les denúncies. Segons posaria en la interlocutòria judicial, no hi hauria indicis d'irregulartitats en els processos de selecció ni tampoc en la gestió dels sous dels cinc funcionaris denunciats.

El comunicat de l'Ajuntament també revela que l'Audiència Provincial ha resolt l'arxiu d'una altra denúnica feta pel mateix ex treballador, en aquest cas per assetjament i en contra de la secretària municipal i l'ex alcaldessa Maria Lluïsa Romero.

D'altra banda, l'ex informàtic i l'Ajuntament continuaran inmersos en un altre procés judicial, en aquest cas, per una denúncia del 2010. El consistori ha presentat un recurs de la denúncia penal que va posar contra l'ex informàtic per "informar favorablement l'adjudicació de diversos contractes a una empresa, l'administradora de la qual era la seva parella". En aquest cas, la jutgessa no considera provada la relació entre el denunciat i l'administradora de l'empresa i per aquest motiu l'Ajuntament ha presentat recurs.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles