La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya accepta els Castellers del Foix com a nova colla en formació

25 de gener de 2022


D’aquí un any la Coordinadora apunta que els “farà una avaluació dels assoliments tècnics de la colla (es requerirà, com a mínim, una actuació completa de 6) així com l’evolució del teixit social”.

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha acceptat els Castellers del Foix com a nova colla en formació. Segons ha confirmat la coordinadora, els Castellers del Foix han hagut de presentar una sèrie de documentació que els acredita com a entitat sense ànim de lucre legalment constituïda, la defensa i vetlla del fet casteller i els valors que representa i el compromís de les dues colles que els apadrinen, els Bordegassos de Vilanova i els Castellers de Vilafranca.

El president dels Castellers del Foix, Josep Anton Gòmez, ho ha confirmat a Ràdio Cubelles.

D’aquí un any la Coordinadora apunta que els “farà una avaluació dels assoliments tècnics de la colla (es requerirà, com a mínim, una actuació completa de 6) així com l’evolució del teixit social”. Els Castellers del Foix de Cubelles s’afegeixen en aquest procés de formació als Castellers de l’Adroc, Castellers de la Selva, Castellers de Mediona, Castellers de Sarrià, Castellers del Pallars, Colla Castellera de Cerdanya i Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample.

 

La coordinadora també ha valorat que en aquest temps els Castellers del Foix han avançat en aspectes com el disseny del logotip, l’elecció del blau turquesa com a color identificatiu o la instal·lació d’una xarxa gràcies als pressupostos participatius municipals. El cap de colla, Àngel Moreno, ha comentat que la xarxa podria estar del tot instal·lada aquest mes de febrer i això podria suposar un increment tant de la seguretat com de l’alçada de les construccions.

La primera exhibició del 2022 dels Castellers del Foix està prevista a les Decennals de Valls aquest diumenge on volen aixecar un pilar de 4. El cap de colla Àngel Moreno en declaracions a Ràdio Cubelles ha admès que estan il·lusionats però que la seva participació dependrà de diversos factors.

La trobada de colles castelleres dels Països Catalans de les Decennals de Valls arrencarà a les dotze del migdia i es farà al passeig de l’estació amb la previsió que hi participin 81 colles.


  • Castellers del Foix (3).jpg
  • Castellers ESCUT.jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles